В област Перник е обявена грипна епидемия

Снимка: БГНЕС

Здравните власти  обявиха грипна епидемия в Пернишка област. От утре спират детските и женските консултации, свижданията в болниците и провеждането на профилактични имунизации. Дните до сряда трябва да бъдат обявени за неучебни в Перник от регионалния инспекторат.


Според данни от личните лекари пред обявяване на грипна епидемия е област Пловдив. Висока е и заболеваемостта в и София - област,  Стара Загора, Пазарджик и Габрово. 
Още от категорията

Убиха Оливер Иванович - един от лидерите на сръбската общност в Косово

Един от лидерите на сръбската общност в Косово Оливер Иванович е бил убит в град Косовска Митровица, съобщиха сръбски издания. Според адвоката на Иванович, той е бил прострелян пет пъти и впоследствие е починал. Косовските власти потвърждават, че срещу политика е извършено покушение, докато е влизал в сградата на ръководената от него..

публикувано на 16.01.18 в 11:39

Вени Марковски: Има 8 начина да разпознаете фалшива новина в интернет

Фалшивите новини са големия проблем, пред който сме изправени в последните години и създаването на тази експертна група всъщност цели намиране на решение на този проблем. Това каза за предаването „Хоризонт до обед“ експертът Вени Марковски по повод участието си в първото заседание на работната група на високо равнище за борба с фалшивите..

публикувано на 16.01.18 в 11:33

Папа Франциск ще отслужи в столицата на Чили литургия

Папа Франциск, който е на обиколка в Латинска Америка, ще отслужи в столицата на Чили – Сантяго, литургия, на която се очаква да присъстват около 50 000 души. Асошиейтед прес отбелязва, че в Чили са възможни протести, заради решението на папата да назначи епископ, близък на чилийски свещеник, обвинен в педофилия. Очаква се недоволство и..

публикувано на 16.01.18 в 11:21
Мирана и Веселин Илиеви

Как семейството химици Илиеви от Плевен избират пчеларството за свое любимо занимание

Пчеларството е интелигентно занимание, а светът не може без пчелите. Три поколения плевенчани: инженерите–химици Мирана и Веселин Илиеви, синът им Константин и внучката Мирела искрено вярват в това. Подобно на пчелния кошер, в семейството всеки има точно място и задачи при организацията и грижата по хвъркатите питомци. За постигнатото имат много награди..

публикувано на 16.01.18 в 11:05

Експерти: Интернет ви наблюдава

В момента, в който включите рутера си, вие ставате създатели на огромно море от данни, които стават част от по-големия океан от данни, изучавани от специализираните фирми. Това каза за предаването "Хоризонт до обед" казва Димитър Шалварджиев , чиято фирма пише софтуер за маркетинговата индустрия, здравеопазването и  информационната сигурност:..

публикувано на 16.01.18 в 11:00

Няма нито един желаещ за медицински управител на общинската болница в Дупница

Нито една кандидатура не е постъпила за участие в конкурса за избор на медицински управител на общинската болница в Дупница. Срокът за участие изтече вчера. На заседание следващата седмица Общинският съвет ще търси решение на проблема. Така кризата в общинската болница, чиито задължения са около 1,2 мил. лева, а за неразплатените суми са за..

публикувано на 16.01.18 в 10:55
Кметството на Нови хан

Концесия за добив на кварцов пясък на път да заличи идилията в Нови хан

Предстоят ли протести в Нови Хан заради кариерата "Побит Камък" в лесопарк Побит камък? В района се е добивал кварцов пясък още  от 80-те години на миналия век. След това добивът е бил спрян, а районът – изцяло залесен заради опасност от свлачища. Следва възобновяване на концесията през 1998-а година. Бившата държавна фирма, вече приватизирана, към..

публикувано на 16.01.18 в 10:54