В област Перник е обявена грипна епидемия

Снимка: БГНЕС

Здравните власти  обявиха грипна епидемия в Пернишка област. От утре спират детските и женските консултации, свижданията в болниците и провеждането на профилактични имунизации. Дните до сряда трябва да бъдат обявени за неучебни в Перник от регионалния инспекторат.


Според данни от личните лекари пред обявяване на грипна епидемия е област Пловдив. Висока е и заболеваемостта в и София - област,  Стара Загора, Пазарджик и Габрово. 
Още от категорията

Честваме Деня на независимостта на България

Днес се навършват 110 години от обявяването на Независимостта на България. Тя е провъзгласена на 22 септември 1908 година във Велико Търново с манифест на княз Фердинанд в църквата "Св. 40 мъченици", а след това е обявена и на крепостта "Царевец" в старопрестолния град. С този акт са отхвърлени окончателно претенциите на Османската империя..

обновено на 22.09.18 в 11:04

Много българи се отправиха към Северна Гърция за почивните дни

Поредната вълна български туристи, които избраха да прекарат празничните дни на море в южната ни съседка, пристигат в Северна Гърция от вчера след обяд. Времето все още е подходящо за плаж, а хотелиерите свалиха цените над 50%.Отново предпочитани са районите на Халкидики, Кавала и Александруполис, които са близо до българската граница...

публикувано на 22.09.18 в 10:55

Българи и кипърци честват заедно Деня на Независимостта с голям празничен концерт тази вечер

Тържественото честване под наслов „110 години Независима България” ще събере заедно наши сънародници и кипърски приятели на страната ни в църковен храм в Никозия. Празникът ще започне с откриването на фотоизложбата „Зов за обич” на българската фотографка Геновева Георгиева - Ева, представяща България и Кипър. Програмата ще е изпълнена с..

публикувано на 22.09.18 в 10:52

Няколкостотин работници от "Винпром Карнобат" блокираха жп линията Бургас - София

Няколкостотин работници от "Винпром Карнобат" са блокирали жп линията Бургас - София, за да изразят недоволството си от затварянето на завода от агенция "Митници". Протестиращите работници на "Винпром Карнобат" се готвят да затворят и магистрала "Тракия".Втори ден те недоволстват заради затварянето на завода от агенция "Митници". Йовко Йовков..

обновено на 22.09.18 в 10:42

Столичният зоопарк отбелязва Международния ден на носорога

Столичният зоопарк отбелязва Международния ден на носорога с информационна кампания, игри и изненади за своите посетители. Световните чествания имат за цел да привлекат вниманието на обществото към заплахите, които застрашават животните. Носорозите са преследвани от бракониери заради своя рог, който в Азия се използва за лечение на..

публикувано на 22.09.18 в 10:34

In Memoriam

В петък, 21 септември 2018 г. на 64 години в дома си почина нашият скъп колега Георги Василски. Болестта дълго време не успяваше да го сломи физически, но все пак успя да ни го отнеме и да изпрати завинаги веселата му душа в небесните селения. Съдбата на Георги Василски е свързана с Българското национално радио и програма “Христо Ботев” – репортер и..

обновено на 22.09.18 в 10:17

Акценти от чуждестранния печат

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп няма да успее да обедини света около политиката си спрямо Иран, пише Том Роуган в материал за вестник „Washington Examiner“. Най-близките съюзници на Америка с интереси в Иран - британците, французите и германците, искат да избегнат излизането на Техеран от ядрената сделка. Китай и Русия са още..

публикувано на 22.09.18 в 10:17