В област Перник е обявена грипна епидемия

Снимка: БГНЕС

Здравните власти  обявиха грипна епидемия в Пернишка област. От утре спират детските и женските консултации, свижданията в болниците и провеждането на профилактични имунизации. Дните до сряда трябва да бъдат обявени за неучебни в Перник от регионалния инспекторат.


Според данни от личните лекари пред обявяване на грипна епидемия е област Пловдив. Висока е и заболеваемостта в и София - област,  Стара Загора, Пазарджик и Габрово. 
Още от категорията

Строители излизат утре на мирен протест в защита на бранша

Строителна техника ще бъде разположена утре сутринта на изхода на София по „Цариградско шосе“, но не за ремонтни дейности, а за протест срещу политически нападки срещу бранша, обявиха от Камарата на строителите в България. Защо се стигна до демонстрацията обясни председателят на Камарата на строителите Илиан Терзиев. „Продължава..

обновено на 11.12.18 в 18:52

Българските фирми за международни превози на протест пред ЕП заради новия пакет "Мобилност"

Българските фирми за международни превози ще организират протест пред Европейския парламент през януари заради одобрения от евродепутатите нов пакет "Мобилност". А ако протестът им не успее ще инициират референдум за излизане на България от Евросъюза. Това заявиха от бранша след среща днес с министъра на транспорта Росен Желязков.  Според тях, ако..

обновено на 11.12.18 в 18:45

Синдикатите и ръководството на Пожарната на среща при министър Маринов

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще се срещне със синдикатите в Пожарната и ръководството на Главната дирекция. Очаква се да бъдат обсъдени проблемите, свързани с облеклото и оборудването на служителите. Пред "Хоризонт" директорът на Пожарната главен комисар Николай Николов уточни: „Предстои среща при министъра. Ще поговорим..

обновено на 11.12.18 в 18:17

Гигантски делфин в атмосферата на Юпитер

Сондата на НАСА "Юнона", който обикаля около Юпитер, е направил снимки на най-голямата планета, на които се вижда изображение, приличащо на делфин, съобщава Esoreiter.ru. Сондата, която беше изстреляна на 5 юли 2016 от космодрума в Кейп Каневарал във Флорида, САЩ, обикаля Юпитер на височина от 20 000 километра. Изображението на..

публикувано на 11.12.18 в 18:05

Жители на три столични квартала на протест срещу мръсния въздух

Жители на три столични квартала излизат на протест срещу мръсния въздух в София. Те се събират пред сградата на Министерството на околната среда и водите, за да настояват за решителни мерки за подобряване на качеството на въздуха в кварлатиле "Красна поляна", "Западен парк" и "Овча купел".

публикувано на 11.12.18 в 17:56

Прокуратурата в Асеновград започва проверка след жалби за нерегламентирано преградена улица

Районната прокуратура в Асеновград започва проверка след жалби на граждани за преградена улица от собствениците на терен, които имат намерение да го застрояват. Телена мрежа и бетонна ограда вече дни наред блокират улица "Сливница". Хората недоволстват, че е възпрепятстван достъпът до домовете им: "На 8-и, в събота, отляха бетон...

публикувано на 11.12.18 в 17:47

Родители от община Кирково подготвят нов протест заради неремонтиран път

Родители от община Кирково подготвят за четвъртък нов протест заради неремонтиран път. Те твърдят, че въпреки отпуснатите пари за рехабилитация на 17-километровата отсечка между селата Чорбаджийско и Пашинци, в момента не се работи по цялото проблемно трасе. Това е причината родителите да спрат децата си от училище , както направиха в първия учебен..

публикувано на 11.12.18 в 17:42