Лекарският съюз подкрепи протеста на общинските болници

Болницата в Ловеч
Снимка: БГНЕС

Общинските болници в Ловеч и още 7 града са пред фалит, предупредиха от Българския лекарски съюз (БЛС). Ако държавата не предприеме спешни мерки за обезпечаване на тези лечебни заведения, пациентите ще трябва да се обърнат към областните и университетските болници, а те няма да могат да им помогнат, поради лимитирането на дейността им, допълват от Лекарския съюз.

Идния понеделник членовете на Сдружението на общинските болници ще протестират ефективно за един час заради лошото финансово състояние на болниците. Според председателя на БЛС д-р Венцислав Грозев е нужна целева субсидия от 30 милиона лева.

Свързани новини
Д-р Венцислав Грозев

Председателят на Лекарския съюз смята, че повечето общински болници са заплашени от фалит

Фалит на почти всички общински болници прогнозира председателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев , ако не се изпълнят поне част от исканията им към Министерството на здравеопазването за целево подпомагане с 30 милиона лева.  В..

публикувано на 11.01.18 в 09:11
Още от категорията

Двама души са загинали при катастрофа на военен самолет в Тунис

Двама военни са загинали, след като военен самолет се разби в район близо до авиобазата Сфакс в Тунис, съобщава Ройтерс. Според първоначални данни самолетът е паднал по време на нощно учение, заяви управителят на областта, който пристигна на..

публикувано на 24.04.18 в 03:55
инцидента в Торонто

Идентифицираха нападателя в Торонто

Задържаният нападател с микробус срещу пешеходци в Торонто бе идентифициран. Това е 25-годишният Алек Минасиан, съобщиха канадските медии. Все още не са известни мотивите за нападението. Полицията в Торонто обяви, че очаква продължително разследване...

публикувано на 24.04.18 в 03:32

Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги в Община Перник е отменена от съда

Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги в Община Перник е отменена от съда. Присъдата е потвърдена от ВАС. Наредбата е приета при множество допуснати съществени нарушения на административно производствените..

публикувано на 24.04.18 в 01:59
Велико Търново

Във Велико Търново започна изграждането на безплатен паркинг за 10 автобуса и 80 леки автомобила

Във Велико Търново започна изграждането на безплатен паркинг за 10 автобуса и 80 леки автомобила. Съоръжението е под крепостта „Царевец“, а инвестицията е 350 000 лева по програмата „Региони в растеж“. Паркингът ще заработи това лято...

публикувано на 24.04.18 в 01:54

Германската армия очаква да получи нови оръжия

Германската армия очаква да получи нови оръжия за стотици милиони евро след критиките, че не е добре оборудвана, предаде ДПА. Според вестниците "Ханделсблат" и "Билд" списък на министерството на отбраната включва 18 поръчки, всяка на стойност над 25..

публикувано на 24.04.18 в 01:44

Фандъкова: очаквам да се възстанови работата на администрацията в столичния район "Младост"

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че очаква да се възстанови работата на администрацията в столичния район "Младост", след ареста на кмета Десислава Иванчева: „Коментирахме една много важна задача, която имат кметовете на „Панчарево“ и на..

публикувано на 24.04.18 в 01:29

Към момента МВнР не разполага с информация дали са пострадали български граждани при инцидента в Торонто

Към момента МВнР не разполага с информация дали са пострадали български граждани при инцидента в Торонто, при който загинаха 9, а бяха ранени 16 души. Генералният консул на Република България в Торонто Петър Крайчев се е свързал с Кралската канадска..

публикувано на 24.04.18 в 00:57