Лекарският съюз подкрепи протеста на общинските болници

Болницата в Ловеч
БГНЕС

Общинските болници в Ловеч и още 7 града са пред фалит, предупредиха от Българския лекарски съюз (БЛС). Ако държавата не предприеме спешни мерки за обезпечаване на тези лечебни заведения, пациентите ще трябва да се обърнат към областните и университетските болници, а те няма да могат да им помогнат, поради лимитирането на дейността им, допълват от Лекарския съюз.

Идния понеделник членовете на Сдружението на общинските болници ще протестират ефективно за един час заради лошото финансово състояние на болниците. Според председателя на БЛС д-р Венцислав Грозев е нужна целева субсидия от 30 милиона лева.

Свързани новини
Д-р Венцислав Грозев

Председателят на Лекарския съюз смята, че повечето общински болници са заплашени от фалит

Фалит на почти всички общински болници прогнозира председателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев , ако не се изпълнят поне част от исканията им към Министерството на здравеопазването за целево подпомагане с 30 милиона лева.  В..

публикувано на 11.01.18 в 09:11
Още от категорията

Референдум за високите разходи за живот ще се проведе в Швейцария

В Швейцария ще се проведе референдум за високите разходи за живот в страната.  Активисти, настояващи за ефективни мерки за намаляване на цените на потребителските стоки и услуги, са успели да съберат необходимия брой подписи за провеждане на допитване по..

публикувано на 20.01.18 в 00:45

Община Смолян издава карти за безплатен достъп за деца до ски-пистите в Пампорово

За четвърта поредна година Община Смолян и „Пампорово“ АД подписаха споразумение за безплатно ползване на едноседалковия лифт от „Малина” до „Студенец” за всички ученици от община Смолян на възраст от 7 до 18 години. Пътническата въжена линия ще може да..

публикувано на 19.01.18 в 20:48

Великотърновски съд даде условна присъда за убийство

Тригодишна условна присъда постанови Великотърновският окръжен съд за футболен фен за убийство. На 5 януари миналата година, след сбирка на футболен фен-клуб, 21-годишният студент Любомир Дерменджиев отишъл с приятели да хвърлят пиратки и сплашват..

публикувано на 19.01.18 в 20:26

Собственик на автобус, осъден за смъртта на 18 души, арестуван години след присъдата си

Един от осъдените за катастрофата в местността „Бакаджика“, при която загинаха 18 души, е бил заловен в края на миналата година, след като се укрива от правосъдието 6 години. Слав Славов, който бе собственик на злополучния автобус, е бил арестуван в Полски..

публикувано на 19.01.18 в 20:22

Промяната в плана за управление на Национален парк "Пирин“ е обжалвана

Промяната в плана за управление на Национален парк "Пирин“, с която се дава възможност за изграждане на втори кабинков лифт над Банско, е обжалвана, потвърдиха за БНР от Министерския съвет. Промяната се оспорва от адвокат Асен Карагьозов като..

публикувано на 19.01.18 в 19:00

ЦГМ: 13 автобусни линии стигат до цялата полоса на парк "Витоша"

До цялата полоса на Природен парк "Витоша" стигат 13 автобусни линии и две трамвайни линии. Има две автобусни линии, които се движат на самата територия на парка - по една до хижа "Алеко" и Златните мостове. От миналата година и за тази година е..

публикувано на 19.01.18 в 18:53
Александър Велев

Александър Велев: Търпи развитие темата за превръщането на радио "София" в младежко радио

С водосвет беше открита новата редакция на радио "София".  Генералният директор на Българското национално радио Александър Велев и директорът на радио "София"  Светослав Костов прерязаха лентата на новия модерен редакционен комплекс...

обновено на 19.01.18 в 18:46