Лекарският съюз подкрепи протеста на общинските болници

Болницата в Ловеч
Снимка: БГНЕС

Общинските болници в Ловеч и още 7 града са пред фалит, предупредиха от Българския лекарски съюз (БЛС). Ако държавата не предприеме спешни мерки за обезпечаване на тези лечебни заведения, пациентите ще трябва да се обърнат към областните и университетските болници, а те няма да могат да им помогнат, поради лимитирането на дейността им, допълват от Лекарския съюз.

Идния понеделник членовете на Сдружението на общинските болници ще протестират ефективно за един час заради лошото финансово състояние на болниците. Според председателя на БЛС д-р Венцислав Грозев е нужна целева субсидия от 30 милиона лева.

Свързани новини
Д-р Венцислав Грозев

Председателят на Лекарския съюз смята, че повечето общински болници са заплашени от фалит

Фалит на почти всички общински болници прогнозира председателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев , ако не се изпълнят поне част от исканията им към Министерството на здравеопазването за целево подпомагане с 30 милиона лева.  В..

публикувано на 11.01.18 в 09:11
Още от категорията

Над 340 литра контрабандни препарати за растителна защита бяха задържани на "Капитан Андреево"

Над 340 литра контрабандни препарати за растителна защита са задържани на граничния пункт "Капитан Андреево". Забранените за за внос в България и ЕС препарати са открити при проверка с рентгенов апарат на български и турски товарен автомобил. На..

публикувано на 20.07.18 в 02:54

Под повърхността на Земята се крият квадрилиони тонове диаманти, твърдят учени

Ново изследване на учени от Масачузетс показва, че под повърхността на Земята се крият квадрилиони тонове диаманти, съобщи Ройтерс. Според геолозите диамантите се намират на над 150 км под земната повърхност и под континенталните тектонични плочи. Учените..

публикувано на 20.07.18 в 01:33
Хората настояват археологическите находки да не бъдат местени

Протест в защита на археологическите находки край село Покровник

Граждани проведоха днес шествие с искане находките в римското селище край село Покровник да не бъдат премествани. Мястото попада под проекта за трасето на автомагистрала "Струма".  „Нямаме разрешение за протест, не сме искали такова, затова..

публикувано на 19.07.18 в 19:49
Кадър от екшън комедията „Деца шпиони“. Децата шпиони обаче се оказват реалност, поне във Великобритания.

Британски служби използвали деца като шпиони в тайни операции

Британската полиция и разузнавателни агенции използват деца като шпиони в тайни операции срещу терористи, банди и наркодилъри, съобщи в. „Гардиън“. Практиката бе разкрита от комисия в горната камара на парламента, докато предупреждаваше за..

публикувано на 19.07.18 в 18:58

Всички заведения на северния плаж в Слънчев бряг са заустени в канализационната система

Всички заведения на северния плаж в Слънчев бряг са заустени в канализационната система. Това показа проверка, извършена от министъра на туризма Николина Ангелкова и представители на регионалната екоинспекция. "Това е годината, в която има..

публикувано на 19.07.18 в 18:46

Въведен е ветеринарно-медицински контрол на фериботния терминал Никопол - Турну Мъгуреле

На фериботния терминал Никопол - Турну Мъгуреле е въведен пълен ветеринарно-медицински контрол и проверки на всички превозни средства, които влизат на територията на България. Мерките са свързани с преодоляване на опасни заболявания по животните...

публикувано на 19.07.18 в 18:42
Контролната кула на летище „Завентем“ на белгийската столица Брюксел.

Компютърен проблем затвори въздушното пространство на Белгия

Белгия затвори днес въздушното си пространство след компютърен проблем, свързан със свалянето на данни за полетните планове, съобщи „Белгоконтрол“ – компанията, натоварена с контрола на трафика в небето на страната, предаде АФП. На самолетите..

публикувано на 19.07.18 в 18:32