Ямболската окръжна прокуратура протестира оправдателна присъда по дело за наркотрафик

Снимка: АМ

Ямболската окръжна прокуратура протестира оправдателна присъда наложена на 26-годишен мъж от Девня за контрабанда на наркотични вещества на стойност над 1,35 млн. лв. Ямболският окръжен съд е преценил, че 26-годишният Илхан, няма нищо общо с пренасянето на 10 пакета с марихуана и 9 пакета с екстази от Германия за Турция, и е постановил оправдателната присъда.

Престъплението е извършено на 26 януари 2017 г. Тогава на ГКПП "Лесово" е засечен лек автомобил, в който в специален тайник са открити марихуаната и пакетите с екстази. Автомобилът е собственост на 25-годишния Фикрет от Шумен и, според съда, само той е виновен за пренасянето на наркотиците, а Илхан не е знаел за съществуването на дрогата.

Присъдата на Фикрет е 8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и 50 хиляди лева глоба. Ямболската окръжна прокуратура не е съгласна и с неговото наказание и иска да му бъде наложена присъда от 15 години. Делото е насрочено за 15 януари в Бургаския апелативен съд.

Още от категорията

Работник загина при трудова злополука край пловдивското село Стряма

Работник загина при трудова злополука  в индустриалната зона край пловдивското село Стряма. Други двама работници са ранени при инцидента, станал при строителни дейности на логистична база на верига хипераркети.  58-годишен мъж е бил затиснат от строителен панел. На място на произшествието са пристигнали полицейски служители и екип от Инспекцията по..

публикувано на 19.09.18 в 12:55

Майки на деца с увреждания поканиха всички депутати да се присъединят към палатковия им лагер

Представители на протестиращите майки на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива" поканиха всички депутати да се присъединят в петък към палатковия им лагер.  Една от протестиращите Вера Иванова обясни, че те настояват народните представители да поемат ясен ангажимент за изпълнението на поставените искания: „Отношението към..

публикувано на 19.09.18 в 12:45

Изгорели са сифоните, които осигуряват отводняването на язовир Рогозен

Осемте сифона, които осигуряват отводняването на язовир Рогозен - община Хайредин са изгорели при пожар.  Сигналът за пожара е подаден снощи към 8 ч. Огънят е неотрализиран от хайрединските пожарникари, но тръбните сифони са изгорели напълно. Те са 8 на брой, всеки с дължина по 6 метра. Собственост са на община Хайредин и от началото на годината..

публикувано на 19.09.18 в 12:41

Експерти: Максимализмът на образователната система и родителските амбиции правят децата нещастни

Проблемът с образователната система на България е, че не съобразява ритъма на образователните степени с чисто биологичното развитие на децата. Това каза председателят на Сдружение „За активно образование“ Пепи Димитрова в интервю за предаването „Хоризонт до обед“. "Този период между 12 и 16 години, когато и момичетата и момчетата са в..

публикувано на 19.09.18 в 12:12

Паметникът на дядо Добри – първият монумент на доброто у нас

Призивите за обединение на българския народ, които постоянно ангажират общественото внимание, най-често се превръщат в лозунги, издигнати на някой голям транспарант, разпънат на поредния протест срещу корупцията и беззаконието. Но думата обединение не е еднодневка, която спокойно забравяме в първия удобен момент, а е първата крачка към промяната..

публикувано на 19.09.18 в 11:57
Бурята Али връхлита Британските острови днес с ветрове със скорост от 130 километра в час.

Бурята Али връхлита Британските острови днес

Бурята Али връхлита Британските острови днес с ветрове със скорост от 130 километра в час, като се очакват проблеми за транспорта, прекъсване на електрозахранването и метериални щети. Бурята Али вече е на прага на Северна Ирландия, Шотландия и Северна Англия. Освен очакваните материални щети от метеорологичната служба предупредиха, че..

публикувано на 19.09.18 в 11:54

НСОРБ подготвя законопроект за гробищните паркове

Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ предлага на НС законопроект за гробищните паркове, гробищата, погребенията и погребалната дейност. В интервю за предаването „Хоризонт до обед“ парламентарният секретар на сдружението, Благой Станчев, обясни: „Ние се стремим да регламентираме тези обществени..

публикувано на 19.09.18 в 11:50