Контраадмирал Митко Петев: Военноморските сили гарантират морския суверенитет на България

контраадмирал Митко Петев

Военноморските сили единствени могат да гарантират морския суверенитет на България. Това заяви командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев по време на отбелязването на 119-та годишнина от създаването на Щаба на Военноморските сили:

Наистина, в момента трябва да се осъзнае, че ако не се предприемат необходимите мерки, които се предлагат от Военноморските сили, ако не продължим работата, за която имаме подкрепа от Министерството на отбраната, по придобиването на новите модулни патрулни кораби, то морският суверенитет на България ще бъде застрашен. Такова нещо не трябва да се допуска и аз съм убеден, че нашите политици, политическото и военното ръководство на България, са осъзнали това нещо, и работят и подкрепят военноморските сили.

Още от категорията
Мун Дже-ин и Ким Чен-ун

Ким Чен-ун подарил на южнокорейския президент 2 тона гъби

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун е подарил на президента на Южна Корея Мун Дже-ин 2 тона деликатесни гъби, съобщава южнокорейската информационна агенция „Ренхап“, позовавайки се на източник от администрацията да южнокерйския сържавен глава. „Докато президентът и жена му бяха в Северна Корея, два тона гъби мацутаке пристигнаха със самолет в Сеул“,..

публикувано на 20.09.18 в 15:56
Младен Маринов

Младен Маринов: По закон заместник-главният секретар на МВР изпълнява функциите на главния

Кандидатурата на новия главен секретар на МВР тепърва ще се обсъжда. Това съобщи пред "Хоризонт" министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той обясни, че в министерството има достатъчно  хора, които са подходящи за тази длъжност: "В момента по никакъв начин липсата на главен секретар няма да попречи на тази работа, тъй като има..

публикувано на 20.09.18 в 15:54

Депутатите разшириха обхвата на дуалното образование и въведоха нови изисквания към работодателите

Депутатите разшириха обхвата на дуалното образование и въведоха нови изисквания към работодателите с приетите на първо четене промени в Закона за професионалното образование и обучение.  С промените освен специалности, защитени от държавата, се въвежда понятието "специалности, по които е налице очакван недостиг от специалисти на пазара на труда"...

публикувано на 20.09.18 в 15:39
Анатолий Величков

До края на годината няма да има подписване на договори за нови кораби и техника за сухопътните войски

Няма да има подписване на договори за нови кораби и техника за сухопътните войски до края на тази година. Това стана ясно от думите на заместник-военния министър Анатолий Величков. Тази година за тях бяха предвидени общо 270 милиона лева. Министерството на отбраната още не е изпратило исканията за информация по проекта за сухопътните войски, обясни..

публикувано на 20.09.18 в 15:35
Виктор Орбан

Печели или губи България от остра позиция по казуса с Унгария

"Ако България реагира остро по темата за процедурата срещу Унгария, това би попречило на реализирането на част от нашите приоритети - членството ни в Шенген и еврозоната и подпомагането по линия на "Фронтекс". Това каза в интервю за "12+3" Владимир Кисьов от Европейския институт. Кисьов е бивш заместник-министър на външните работи и главен преговарящ..

публикувано на 20.09.18 в 15:26

Валери Симеонов: Няма разколебаване в позицията на премиера Борисов за Унгария

България ще излезе с официална позиция по повод санкциите срещу Унгария, но това решение ще бъде взето на отделно заседание. Това заяви във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, който коментира решението на Министерския съвет по този повод, взето на оперативно заседание. Той каза още, че няма разколебаване в позицията на премиера Бойко Борисов,..

публикувано на 20.09.18 в 14:31

Корнелия Нинова: Решението за отнемане на гласа на Унгария е грешка

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обяви против възможността за налагане на европейски рестрикции срещу Унгария. "Решението за отнемане на гласа на Унгария е грешка. Още една стъпка към разделението и разцеплението в Европа на едни и други е обратно на това, което бихме искали - силна и единна Европа". Лидерът на БСП критикува премиера Борисов..

публикувано на 20.09.18 в 14:02