Деца с диабет се включиха в състезателно катерене

Деца с диабет се включиха в първото състезателно катерене под надслов „С диабет към върха“. Състезанието се проведе в София. 

Целта на организаторите е да покажат, че децата с това заболяване могат да постигнат абсолютно всичко с малко помощ и с правилните средства. С диабет е алпинистът Боян Петров, който има изкачени вече 10 осемхилядника, и днес беше в съдийския състав.

Още от категорията

За шести път утре българско хоро ще се извие на централния площад в Брюксел

За шести пореден път българско хоро ще се извие на централния площад в столицата на Европа - Брюксел. Събитието е утре и е част от културния календар на Българското европредседателство и е под патронажа на председателя на Европарламента Антонио Таяни. Празникът на българския фолклор ще събере в Брюксел танцьори, музиканти и певци от Академията за..

публикувано на 21.04.18 в 11:36

В Кюстендил започнаха проучванията на откритите останки от древен двор от Антична Пауталия

Започнаха проучванията на откритите останки от древен двор от Антична Пауталия, датиран от периода II-VI век след Христа в реновиращия се парк "Галерията" в центъра на Кюстендил. На пауталийския двор попаднаха строителите, които променят изцяло аранжирането и екстериора на парка пред художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора"...

публикувано на 21.04.18 в 11:29
Инспектор Петър Иванов от жандармерията

Раненият от бомбичка полицай призова за по-сериозен контрол по време на дербитата

Инспектор Петър Иванов, който заедно със своя колежка пострада от бомбичка от агитката на "Левски" на мача с ЦСКА в сряда, призова за по-сериозен контрол по време на дербитата, за да няма повече такива инциденти: "Най-вече хората, които посещават тези футболни срещи и протести, като правят тези неща - да мислят и осъзнават, че в същото време от..

обновено на 21.04.18 в 11:18

Семейни констелации - удачен метод за бързо определяне на критичните места

В предаването "Контрасти" ви разказахме подробно за терапевтичния метод "Семейни констелации", известен също като фамилни или системни констелации. Какво представлява тази терапия, как действа, за какво е приложима и колко време е нужно, за да се постигне желаният резултат, разясни психотерапевтът Божидар Цендов . Методът е разработен от немския..

публикувано на 21.04.18 в 11:05

В Севлиево започва Националният фолклорен конкурс за северняшка песен

В Севлиево започва петото издание на националния фолклорен конкурс за северняшка песен. Надпяването събира любители от различните фолклорни области на България. Конкурсът „Море песен екна“ е почит към родения в Севлиево легендарен певец и събирач на северняшки песни Борис Машалов. Тази година в двудневното надпяване участват повече от 40 групи..

публикувано на 21.04.18 в 10:18

Община Ловеч организира акция "Да почистим Ловеч заедно"

Община Ловеч организира днес доброволческа акция под надслов "Да почистим Ловеч заедно". Инициативата е по повод Световния ден на Земята - 22 април. В нея ще се включат служители на общината, институции, организации и фирми, ученици и жители на града. Ще бъдат почиствани зелените площи в междублоковите пространства, детските площадки и местата..

публикувано на 21.04.18 в 10:12

Преглед на чуждестранния печат

Британската полиция е установила самоличността на ключови заподозрени за покушението срещу бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, съобщава вестник "Дейли телеграф" . Според британските власти, пише изданието, покушението е извършено от ударна група, контролирана от руското правителство. Полицията смята още, че заподозрените вече са се..

публикувано на 21.04.18 в 10:07