Пристанище Бургас е затворено заради силен вятър

Снимка: БГНЕС

Пристанище Бургас е затворено заради силен вятър.
Забранено е маневрирането на плавателни съдове. 

Поривите на вятъра достигат до 15 метра в секунда, като скоростта се променя. Вълнението на морето е 4-5 бала. 
Летището на морския град работи нормално.

Още от категорията

Позиция на КНСБ: Правата на майките и бременните жени са заковани от Конституцията

Правата на бременните жени и майките, включително и уредените в Кодекса на труда, са свързани с Конституцията, която прогласява един съществен принцип "жената-майка се ползва от особената закрила на държавата". Това се казва в позиция на КНСБ по повод искането на работодатели за времето на отпуск по майчинство да не се начислява и редовен платен годишен..

публикувано на 18.10.18 в 15:06

Автобус блъсна майка с бебешка количка на пешеходна пътека в Пловдив

Автобус на градския транспорт блъсна майка с дете на пешеходна пътека в Пловдив. Те са били откарани веднага в Университетската болница „Свети Георги“. Състоянието на майката е стабилно, детето не е пострадало. Жената е пресичала заедно с бебето си, според полицията те са били блъснати, когато автобусът, движещ се по линия №18, е предприел ляв завой..

обновено на 18.10.18 в 14:54

Протойерей Добромир Димитров: Казусът с Украинската православна църква е повече политически

"Решението на Московската патриаршия за прекъсване на общението с Вселенската патриаршия не е провокирано от догматичен спор. В този казус липсват догматични различия. Казусът е повече политически, защото когато става въпрос за на църковни територии, неминуемо се намесва и политиката. Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ протойерей..

публикувано на 18.10.18 в 14:15

Над 330 са идентифицираните жертви на трафик на хора у нас от началото на годината

Над 330 жертви на трафик на хора са идентифицирани у нас за първите шест месеца на годината. Това съобщиха от Националната комисия за борба с трафика на хора. Най-голяма част от тях са жените, които стават жертви на сексуална експлоатация. Все по често се срещат и случаи на трафик с цел трудово робство.  Световната статистика сочи, че Румъния..

публикувано на 18.10.18 в 14:01
Състав на СГС заседава по делото на Йоан Матев, обвинен за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г.

С разпит на свидетели продължава делото за убийството на Георги в Борисовата градина

С приемане на експертизи и разпит на свидетели в Софийския градски съд продължава делото на убийство на 15-годишния Георги Игнатов. Той беше смъртоносно прободен на 2 юни 2015 година на пейка в столичната Борисова градина. Близо 20 месеца по-късно прокуратурата обвини за това студента Йоан Матев.  В съдебната зала бяха изслушани записите от..

публикувано на 18.10.18 в 13:44

Всички секторни системи за морско наблюдение ще станат съвместими до 2020 година

Всички секторни системи за морско наблюдение ще станат съвместими до 2020 година и ще обменят данни помежду си. Това съобщи във Варна Петър Киров - главен секретар на изпълнителна агенция "Морска администрация" по време на заключителната среща по проекта „In Bul MarS” за интегрирано българско морско наблюдение. Киров уточни, че по същото време..

публикувано на 18.10.18 в 13:35
Георги Бърдаров

До 2030-а година всяко пето населено място в страната ще бъде обезлюдено

До 2030-а година 42 % от населението на България ще бъде съсредоточено в шест града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора. В същото време всяко пето населено място в страната ще бъде обезлюдено. Това показва анализ на демографските тенденции, изготвен по поръчка на фондация "Фридрих Еберт". Един от авторите на изследването - доц...

публикувано на 18.10.18 в 13:08