Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Челси" не успя да превземе вратата на "Лестър"

Челси-Лестър 0:0
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Челси не успя да победи Лестър-0:0 в двубой от 23-ия кръг на Премиър лийг. "Лисиците" останаха с 10 души в 68-ата минута, когато втори жълт картон получи Бен Чилуел.

  Гостите стартираха много силно и като по чудо не поведоха в резултата. Първо Оказаки, а след това Джейми Варди и Ндиди не успяха да преодолеят тибо Куртоа.

  Челси отговори с удар на Фабрегас, но Шмайхел спаси. В 32-ата минута Гари Кейхил получи контузия и бе заменен от Кристенсен. До края на полувремето Куртоа майсторски отрази удар на Риад Марез.

  След подновяването на играта Лестър продължи да бъде по-добрия отбор на терена. В 56-ата минута Марез претендираше за дузпа, но съдията даде знак играта да продължи.

  В 68-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Бен Чилуел получи втори жълт картон.

    Домакините хвърлиха всички сили до края да стигнат до победата, но Шмайхел запази мрежата си суха. Челси остава на трето място с актив от 47 точки, а Лестър е осми с 31 пункта.

  Уест Бромич се върна към победите във Висшата лига, след като записа 20 мача без успех. Футболистите на Алън Пардю се наложиха с 2:0 над Брайтън. Домакините стартираха шампионата с две поредни победи и от 19 август насам не бяха стигали до три точки.

  В 4-ата минута Джей Родригес центрира и Джони Евънс засече с глава топката във вратата на Матю Райън. В средата на полувремето играчите на УБА имаха претенции за дузпа, след като удар на Матю Филипс срещна ръката на Глен Мъри, но реферът не посочи бялата точка. Все пак в началото на втората част Крис Брънт центрира от ъглов удар и Крейг Доусън удвои.

  Уест Бромич е с 19 точки на 19-о място, а Брайтън с 23 пункта на 15-та позиция.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени