Опесъчават планинските пътища в парк "Витоша"

Снимка: Петко Котларски

Ден, след като кабинковият лифт на Витоша спря работа заради обледеняване на въжето, от Столична община съобщават, че тази сутрин няма проблеми с придвижването в града, а фирмите-оператори опесъчават планинските пътища в парк "Витоша" - "Бояна - Златни мостове" и "Драгалевци - Алеко".

В момента продължава опесъчаването на улици в районите "Витоша", "Панчарево", "Горна баня", "Овча купел", "Банкя", "Лозенец", както и по Южната дъга на околовръстния път.

Градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути, съобщават още от Столичната община.
Още от категорията

Работник загина при трудова злополука край пловдивското село Стряма

Работник загина при трудова злополука  в индустриалната зона край пловдивското село Стряма. Други двама работници са ранени при инцидента, станал при строителни дейности на логистична база на верига хипераркети.  58-годишен мъж е бил затиснат от строителен панел. На място на произшествието са пристигнали полицейски служители и екип от Инспекцията по..

публикувано на 19.09.18 в 12:55

Майки на деца с увреждания поканиха всички депутати да се присъединят към палатковия им лагер

Представители на протестиращите майки на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива" поканиха всички депутати да се присъединят в петък към палатковия им лагер.  Една от протестиращите Вера Иванова обясни, че те настояват народните представители да поемат ясен ангажимент за изпълнението на поставените искания: „Отношението към..

публикувано на 19.09.18 в 12:45

Изгорели са сифоните, които осигуряват отводняването на язовир Рогозен

Осемте сифона, които осигуряват отводняването на язовир Рогозен - община Хайредин са изгорели при пожар.  Сигналът за пожара е подаден снощи към 8 ч. Огънят е неотрализиран от хайрединските пожарникари, но тръбните сифони са изгорели напълно. Те са 8 на брой, всеки с дължина по 6 метра. Собственост са на община Хайредин и от началото на годината..

публикувано на 19.09.18 в 12:41

Експерти: Максимализмът на образователната система и родителските амбиции правят децата нещастни

Проблемът с образователната система на България е, че не съобразява ритъма на образователните степени с чисто биологичното развитие на децата. Това каза председателят на Сдружение „За активно образование“ Пепи Димитрова в интервю за предаването „Хоризонт до обед“. "Този период между 12 и 16 години, когато и момичетата и момчетата са в..

публикувано на 19.09.18 в 12:12

Паметникът на дядо Добри – първият монумент на доброто у нас

Призивите за обединение на българския народ, които постоянно ангажират общественото внимание, най-често се превръщат в лозунги, издигнати на някой голям транспарант, разпънат на поредния протест срещу корупцията и беззаконието. Но думата обединение не е еднодневка, която спокойно забравяме в първия удобен момент, а е първата крачка към промяната..

публикувано на 19.09.18 в 11:57
Бурята Али връхлита Британските острови днес с ветрове със скорост от 130 километра в час.

Бурята Али връхлита Британските острови днес

Бурята Али връхлита Британските острови днес с ветрове със скорост от 130 километра в час, като се очакват проблеми за транспорта, прекъсване на електрозахранването и метериални щети. Бурята Али вече е на прага на Северна Ирландия, Шотландия и Северна Англия. Освен очакваните материални щети от метеорологичната служба предупредиха, че..

публикувано на 19.09.18 в 11:54

НСОРБ подготвя законопроект за гробищните паркове

Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ предлага на НС законопроект за гробищните паркове, гробищата, погребенията и погребалната дейност. В интервю за предаването „Хоризонт до обед“ парламентарният секретар на сдружението, Благой Станчев, обясни: „Ние се стремим да регламентираме тези обществени..

публикувано на 19.09.18 в 11:50