Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адриан Андреев и Гергана Топалова със загуби в Австралия

Снимка: БГНЕС

Адриан Андреев и Гергана Топалова загубиха срещите си от втория кръг на турнира от първа категория на ITF в Траралгон (Австралия).
При юношите Андреев отстъпи пред Даниел Михалски (Полша) с 4:6, 6:2, 3:6. На старта българинът победи Филип Яну (Румъния) с 6:3, 6:7(5), 6:3.
Гергана Топалова трябваше да изиграе два мача в рамките на няколко часа. В среща от първия кръг поставената под номер 16 българка победи квалификантката Аюми Миямото (Япония) с 6:3, 6:2. Във втория кръг 17-годишната пловдивчанка загуби с 2:6, 4:6 от Дейлина Хюит (САЩ). Андреев и Топалова продължават участието си на турнира на двойки.
При юношите Адриан Андреев и Кристиан Дидър (САЩ) ще играят срещу поставените под номер 8 французи Мансури и Пари.
Топалова и Даниела Висман (Австрия) са поставени под номер 3 при девойките. В първия кръг техни съпернички ще бъдат японките Миамото и Нагата.
Гергана Топалова и Адриан Андреев са част от отбора за млади таланти на Международната тенис федерация /МТФ/ за турнирите в Австралия.
От 20 януари Топалова и Андреев започват участието си в основната схема при юношите на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!