Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" предлага 500 милиона евро за Неймар

Неймар
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанският футболен клуб "Реал" Мадрид е готов да плати 500 милиона евро, за да има в състава си Неймар. Това твърди изданието Le 10 Sport.com. Кралският клуб се нуждае спешно от усилване в атака, а от своя страна Неймар не се чувства доволен във френския ПСЖ заради слабото ниво на френската Лига 1.
Според източник на изданието конкуренция на "Реал" може да бъде и английския "Манчестър Юнайтед", който неведнъж се опита да подпише с бразилеца, докато той беше футболист на "Барселона".
"Реал" Мадрид изживява страхотна криза в момента, като е на цели 16 точки от "Барселона" в битката за титлата, а снощи загуби и с 0:1 от "Виляреал".
Неймар пък няма да вземе участие в срещата с "Нант" довечера. Бразилецът не попадна в групата за двубоя на стадион "Ла Божоар". Футболистът има контузия в ребрата и това е причината да не попадне в плановете на треньора Унай Емери.
Преди дни от "Marca" обявиха, че "Реал" е готов да предложи 400 милиона евро на ПСЖ, за да купят Неймар. Не е ясно дали катарските собственици на ПСЖ ще се съгласят да продадат Неймар преди 2022 г., когато световното първенство ще се състои именно в емирството. Нападателят ще бъде официалното лице на Мондиала и това беше една от основните причини парижани да платят освобождаващата му клауза. Останалите трансферни цели на "Реал" са Хари Кейн от "Тотнъм", Еден Азар "Челси" и младата германска надежда Тимо Вернер от "Лайпциг".



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна