Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Престижни награди за децата от плевенската арт школа по рисуване "Колорит"

Снимка: БГНЕС

С престижни награди започна годината за децата от плевенската арт школа по рисуване „Колорит“. Рисунките на малките художници донесоха златен медал от Индия и заслужено признание от Полша.

В арт школа "Колорит" пристигна златен медал за шестгодишната Александра Георгиева от деветия международен конкурс "Ароматът на изкуството в Индия". Живописните творби "Цветен слон" и "Риба в червено" са избрани от журито сред хиляди рисунки на участници от 18 страни от всички континенти. В Полша рисунката "Птици" на друго плевенско дете Лора Чолакова спечели специална награда от 15-ия международен конкурс "Четирите сезона". Творбата ще украси специален полски календар, издаден от организаторите на конкурса в град Тичи. В школата подготвят и мултимедийно представяне на "Колорит", тъй като децата участват активно в конкурси по целия свят, допълва артпедагогът Мая Ананиева.

Предстоят ни изложби в чужбина през 2018 година и на мен ми се иска достойно да представим нашите изложби с една прекрасна мултимедия, която да разказва и за школата, и за града, и за България.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна