Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взривиха банкомат в столичния квартал "Дружба"

Снимка: архив

Банкомат е бил взривен през изминалата нощ в столичния квартал "Дружба". Близо 70 хиляди лева са задигнати от банкомата.

Сигналът за взрива е подаден минути след 3 часа през нощта. Устройството е било поставено в помещение със свободен достъп в супермаркет в квартал "Дружба“. Способът за взривяване е чрез вкарване на въздух в банкомата. След това неизвестните нападатели са взели парите – около 70 хиляди лева и са избягали. Полицията извършва оглед на мястото на инцидента. Извършителите се издирват.

Взривът е събудил част от живеещите в квартала:

Гръмна през нощта. Аз се събудих и видях, че всичко е заградено. Явно знаят, че това е слабо място - каза живеещ в квартала.

Това е поредният подобен инцидент в столицата. В началото на годината от МВР обявиха, че са хванали младежи в София след неуспешен опит за обир на банкомат. Именно те са взривили банкомат преди Нова година. Тогава извършителите не успяха да вземат пари, тъй като устройството ги оцвети с мастило.

Все още полицията издирва и трима мъже от Перник, за които се знае, че са автори на някои от последните обири в столицата. Те успяха да избягат при полицейска операция.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени