Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мариана Цветкова: Ролята на Яна е много интересна за мен

БНР Новини
Мариана Цветкова
Снимка: marianazvetkova.com

Аз бях още ученичка в музикалното училище в Русе, когато Пламен Карталов като директор на Русенска опера постави „Янините девет братя”. Много бях впечатлена, хем тогава не съм си представяла, че ще бъда оперна певица, не съм и мечтала за кариера.
Интересува се от актьорската страна на ролята - много силна българка. Освен това Мариана за първи път ще пее в българска опера.
Ангажиментите й в Софийската опера отново ще я срещнат с Вагнер. Тези героини с актьорско присъствие са ми много интересни. Това е друго амплоа. Изиграх през годините кралиците, героините. Сега дойде ред на артистите. Смята, че в България има подценяване на този тип персонажи, но за нея е интересно да ги включи в репертоара си. Не се отказва от камерните концерти, които правеха заедно с Цветана Бандаловска и се надява до края на сезона отново да предложат интересна програма.
Иска й се да се върне към Тоска, Турандот, Леонора, Елизабет. Имам си мои задачи, които се надявам да осъществя, казва тя.
Мариана Цветкова е вицепрезидент на фондацията на Мартина Аройо. Тази година ще поставят „Фалстаф” и „Дон Паскуале” в Ню Йорк с млади певци, които получават специални стипендии.
В звуковия файл чуйте интервюто с Мариана Цветкова.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна