Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Найденов: Понятието "социален пол“ променя много неща в най-различни правни кодекси

Валери Найденов
Снимка: БГНЕС

Понятието "социален пол“ променя много неща в най-различни правни кодекси, включително в семейния и в същото време не е юридически определено. Това каза в интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" журналистът Валери Найденов:
Води се системна война срещу точните определения в този език, който формира държавата. Това определено се прави умишлено. Това е част от постмодернизма, част от разпадането на нациите, на обществото. По-добре да се признаят еднополовите бракове, отколкото да се унищожават понятията, защото правото, държавата, законите почиват върху точни определения.


В самите партии има разделение по тази тема, затова отложиха гласуването и затова сега ще правят някаква обществена дискусия, която е пълна фалшификация, добави още Найденов:

Виждаме сблъсъка между Нинова и Станишев, на който сме свидетели. Нинова се води от интересите на избирателя или страха от избирателя. Ако тя не постигне поне малко подобрение или се получи някакво рязко влошение на БСП на следващите избори, тя ще си загуби поста. При Станишев е обратното. Той въобще не зависи от българите. За него е важно още един път да ги изберат за председател на ПЕС, а това зависи от някаква бюрокрация на Брюксел, която отдавна е скъсала със своите избиратели, където и да било.


Цялото интервю с Валери Найденов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна