Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцките фермери обмислят затваряне на границата, предупредиха българските превозвачи

Снимка: БГНЕС

Гръцките фермери са информирали български превозвачи за възможността в дните след понеделник да затворят границата с България. Гръцките фермери протестират срещу икономическите мерки на правителството в Атина. Засега демонстрациите са само пред държавните институции в южната ни съседка.

Вангелис Бутос, председателят на фермерските дружества за Централна Гърция, е уведомил с писмо Съюза на българските транспортни работници, че е взето решение за радикализация на протестите от 22-ри януари, потвърди председателят на Синдикалната конфедерация Александър Стамболийски:

Получихме писмо, в което имаше информация, че се подготвят протести, но информацията беше доста оскъдна.

От синдикалната конфедерация се надяват както миналата година българските и гръцки власти да не допуснат блокади по границите, но не изключват вероятността това да се случи заради българското председателство на Съвета на Европейския съюз:

По-скоро очакваме да бъдат затворени границите заради Българското председателство на Европейския съюз. Ще се опитат да покажат на делегациите, които присъстват в Българи, положението, в което се намира гръцкото земеделие.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени