Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и Обединените патриоти определиха мотивите за вота на недоверие като несериозни

И групата на партия "Воля" отказа да застане зад искането на БСП

Снимка: БГНЕС
От ГЕРБ бяха категорични, че вотът на недоверие няма да успее, защото няма сериозни мотиви. Според депутатът Тома Биков: корупцията е една обща тема, която дава за разтягане на локуми, дава възможност за патетика, за морализаторстване, но нищо конкретно.

Изненади не се очакват и от по-малкия партньор в управлението. Заместник-председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Борис Ячев коментира: Имаме предварително взето решение, че ще гласуваме "против", още повече, че мотивите на БСП са смехотворни.

И групата на партия "Воля" отказа да застане зад искането на БСП.

От ДПС днес замълчаха и отказаха коментар. Тяхната позиция обаче стана ясна още миналата седмица, когато заместник-председателят на групата Йордан Цонев обяви, че ДПС ще гласува против правителството, но със свои аргументи и мотиви.

БСП внесе днес искането си за вот на недоверие на правителството с мотива, че управляващите не могат да се справят с корупцията, която социалистите определят като основен проблем пред българската държавност. Искането беше внесено с подписите само на 80-те депутати от БСП.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна