Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиана Раева: Катрин Тасева няма да види състезание в чужбина, ако не реши проблемите си

Снимка: БФХГ

Поздравявам Катрин Тасева за страхотното представяне днес. Колкото и силна игра да има обаче, за да отиде на международно състезание пред нея има огромно НО….тя трябва да се справи с други проблеми, не го ли направи няма да види състезание в чужбина, това заяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева, след края на първото официално контролно на националния отбор – индивидуално жени. В надпреварата се включиха гимнастичките както от основния тим (Невяна Владинова, Катрин Тасева, Ерика Зафирова, Боряна Калейн и Петя Борисова), така и от разширения (Галатея Герова и Марина Иванова), които показаха композициите си за новия сезон.

Като цяло съм доволна. Видяха се много интересни неща в това контролно. Някои състезателки показаха изключителна, завидна бих казала психика и концентрация. Показаха в пъти по-добро състояние от това, което е реално. Катрин Тасева например по никакъв начин на тренировки не даваше индикации, че ще направи толкова силно контролно. Неви не игра със скокове и определени пируети, защото направи една контузия и я щадим. Имаше кратък период в който не тренираше. В момента е добре, но взимаме превантивни мерки, за да я съхраним. Силна игра на Галатея Герова. Боряна Калейн и Ерика Зафирова са в много по-добра форма. Петя с всяко контролно става все по-добра, добави Раева.

Композициите са силни, отговорят на новия правилник, стойностите са им високи, но се иска още много работа. Отговорно заявявам, че имаме потенциал да се борим за златото и в индивидуалното, завърши Илиана Раева.

Съчетания в напълно различен стил показа бронзовата медалистка във финала на топка от световното първенство миналата година Невяна Владиова.

Като цяло съм доволна от това контролно. Допуснах някои грешки. Според мен е много рано да играем без грешка. Хвърлих се, играх със сила и си показах съчетанията, за да могат да ги видят съдиите, публиката и се надявам да са се харесали. Имам лек проблем с коляното. Нищо страшно, просто за етапа решихме да го пощадим. Харесвам и четирите си съчетания. Трудни са, наистина са трудни дори и за мен. Мисля, че ще се получат и ще дам всичко от себе си да мога да ги изиграя, заяви Невяна Владинова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна