Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е страна партньор на изложението "Зелената седмица" в Берлин

62 фирми и 13 земеделски производители от различни браншови асоциации представят страната ни на световното изложение за храни и земеделски стоки "Зелена седмица" в Берлин тази година. Изложението се открива днес  и България за пръв път в историята на панаира е страна партньор на организаторите.

Като страна партньор България ще присъства във всяко рекламно пано на "Зелената седмица", ще разполага с цяла изложбена зала, ще бъде във фокуса на вниманието при официалното откриване, а германският министър на земеделието Кристиан Шмид ще започне почетната обиколка на панаира от българските щандове.

Вина, бренди, бира, ракия, мед, тахани, здравословни салати, биологични продукти, сурово-сушени месни продукти, храни с традиционно специфичен характер, козметични продукти на основата на българската роза и лавандула - това са само част от нещата, с които ще се опитаме да провокираме вниманието на германския потребител, разказва Албена Ямболиева от агроминистерството.

Освен това в българската палата ще има целодневна анимация, която включва традиционни занаяти, снимки, уроци по народни танци, мултимедийно представяне на страната ни.

Панаирът ще продължи до 28-и януари.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени