Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новото реалити Cоmix Battles праща най-добрите художници в екзотични кътчета

Сибила Коритарева: Ние сме пример за абсурд, превърнал се в успешна формула

Компанията "Грозен ентертейнмънт" бе отличена в конкурса "Иновативно предприятие на годината" - 2017 в категорията "Иновация за развитие на таланти". Занимава се с комикси, артбук издания, анимационно студио, а наградата печели с професионален риалити формат за млади комикс художници COMIX Bох, който е новост в световен мащаб. Фокусът в него е поставен върху таланта, върху международното популяризиране на тези автори и привличането на средства за тях. "Грозен ентертейнмънт" изгражда и учебен център за целия спектър от професии за реклама, анимация, гейминг и комикси. И нещо съвсем ново - вече е регистрирана и телевизия COMIX Bох.

При нас винаги мечтите са първата стъпка, има и доза безумие, но за постигането на всяка мечта са необходими страшно много търпение, инат и много усилия, но резултатите накрая си заслужават, сподели Сибила Коритарева, съосновател на "Грозен":

По много начини се опитваме да развиваме дейността си - имаме и собствен арт фестивал, имаме учебен център, с който подготвяме хората професионално да могат да се реализират като художници и в киното, и в гейм индустрията, и в рекламата. Културна организация сме, издаваме книги, произведохме първата българска екшън фигурка. Много държим нещата ни да са качествени, въпреки че името ни е "Грозен". Напоследък казвам, че ние сме пример за някакъв абсурд, който може да бъде успешна формула за нещата.

Сибила Коритарева посочи, че предстои да бъде реализиран втори реалити формат Cоmix Battles, записването за който вече е започнало и ще продължи до август тази година. В него ще участват 50 български художници, ще има пет епизода, като във всеки от тях ще отпадат по осем участници, а двамата останали ще бъдат изпращани в чужбина на някое забележително място. Там домакин ще бъде доказан комикс художник, който ще посрещне младите автори, ще ги заведе в студио, на комикс фестивали и ще им създаде контакти в тази творческа област.

Още през 2013г. "Грозен ентертейнмънт" са избрани за една от фирмите, пример за културно предприемачество, с които България кандидатства за европейска столица на културата за 2019г. През 2015г. са победител в националния конкурс за успешен малък бизнес „Големите малки“. Сред преподавателите има и българин, който работи в най-голямото онлайн училище на "Пиксар".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна