Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебют в прозата на Иглика Дионисиева

БНР Новини
Снимка: @sofialiteraryfest

Завладяващи истории, в които светът е и нашият, и друг, пише Роберт Леви, редакторът на дебютната книга с разкази на Иглика Дионисиева. Тя досега е издала четири поетични книги, които имат различни номинации и отличия, превеждани са на немски и на арабски език. Дионисиева подготвя разказите си от „Кафе пауза“ отдавна, докато пише стихотворенията за последната си стихосбирка. Във въвеждащите „няколко думи от автора“ казва: В тази книга ще намерите истории и минорни епиграфи за хора, които не желая да оставя в ръцете на забравата. Ще се натъкнете и на други, абсурдни и налудничави образи и ситуации – и в тях ще откриете и много познати лица, и по нещо от себе си. И те са, които ми дават импулс да пиша и да ги вграждам в творбите си.
Кратки, иронични, дори мистични, разказите от „Кафе пауза“ са преди всичко четива – от онези, които не забравяш, щом затвориш книгата.



Тази вечер в кафе-книжарница „Ориндж“ от 18.30 Иглика Дионисиева, Александър Кръстев и Константин Кучев ще представят книгата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!