Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Анев завърши 15-и в преследването в Антерселва

Красимир Анев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Красимир Анев се класира на 15-о място в преследването на 12.5 километра от Световната купа по биатлон в италианския зимен център Антерселва. Анев направи силно състезание. Той допусна две грешки в четирите стрелби и финишира на 2:47.0 минути зад победителя Йоханес Тингес Бьо (Норвегия). Така Анев се класира за утрешния масов старт.

24-годишният Бьо, който вчера спечели спринта, повали всичките 20 мишени и преодоля дистанцията за 31:14.4 минути. За норвежеца това беше осми успех за сезона и общо 21-и в кариерата. Бьо победи носителя на Световната купа Мартен Фуркад (Франция)  в трето поредно състезание. Фуркад остана втори с пасив от 1:00.5 минута, след като пропусна още първата мишена в състезанието. В общо 14 старта този сезон двамата са спечелили общо 13 победи и са фаворити за златните медали на олимпийските игри в Пьончан, които стартират  на 9 февруари. Руснакът Антон Шипулин се класира трети с една грешка в стрелбата и с изоставане от 1:18.4 минута.

В класирането за Световната купа след 14 старта води Мартен Фуркад със 774 точки, пред Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) със 742 точки и Яков Фак (Словения)  с 438 точки. Красимир Анев е 43-и с 88 точки, Владимир Илиев е 66-и с 28 точки, а Антон Синапов - 84-и със 7 точки.

В неделя, в Антерселва ще се състоят масовите стартове за мъже и за жени.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна