Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Indigo kids" – най-новият проект на Явор Велчев

Явор Велчев
Снимка: личен архив

Този четвъртък, за първи път на голяма сцена, столичната публика ще се срещне с музиката на "Indigo kids" – най-новият проект на талантливия музикант Явор Велчев – Яви. Групата твори в стил поп, соул, фънк и вече имат покана за престижното 21-во издание на Международния джаз фестивал в Банско.

Явор Велчев, Богомил Енчев, Димитър Горчаков (клавишни), Владислав Мичев (тромбон и тромпет) и Радослав Славчев –Ривърмен на 25 януари в "City stage" ще представят своя дебютен сингъл „Flowcean”.

В интервю за предаването „Хоризонт до обед“ Явор Велчев обясни: В момента сме в процес на записи, дори работим и по смесване на парчето в студийния му вариант.

Все повече и повече виждаме, че извисените изпълнители и артисти посвещават тематиката си на вътрешния свят, на допълнителните измерения, на това, че е наивно да считаме, че сме най-висшата форма на живот в пирамидата на развитие, на по-отворено разбиране за Вселената – неща, които глобализират схващането ни за света като материален, т.е. "Indigo kids" е едно малко загатване за нематериалното общуване между нас, каза още Явор Велчев.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!