Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отпадна от Откритото първенство на Австралия

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров отпадна в четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн. Димитров отстъпи в оспорвана среща пред най-добрия британец на шампионата - Кайл Едмънд с 1:3 сета (в отделните части - 4:6, 6:3, 3:6 и 4:6). Двубоят продължи 2 часа и 50 минути.

Едмънд, който заема 49-о място в световната ранглиста, продължи с отличните си игри в Мелбърн, започнали с победа над финалиста от Откритото първенство на САЩ Кевин Андерсън в първия кръг. Британецът направи много солиден мач, като не показа по никакъв начин, че изпитва нетърпение от това, че за пръв път играе на такава фаза на турнир от шлема. В същото време Димитров допусна известни колебания в играта си, като те липсваха единствено във втория сет, който българинът спечели с 6:3.

Срещата започна лошо за Димитров, който допусна пробив още в първия гейм на мача. Постепенно българинът "влезе" в мача и успя да изравни за 3:3, но малко по-късно отново загуби подаването си и Едмънд поведе в сетовете.

Втората част започна доста по-добре за Димитров, който направи пробив още във втория гейм. Българинът задържа подаването си, макар че в трети гейм изоставаше с 0:40, а Едмънд получи нова точка за връщане на пробива в седмия гейм. Така Димитров взе втория сет с 6:3 и изравни сетовете на 1:1.

В третия сет играта стана монотонна, грешките намаляха, а двамата тенисисти печелеха лесно сервис геймовете си. В осмия гейм обаче Едмънд поведе с 40:15 на сервис на Димитров. Световният номер 3 спаси първата точка за пробив, но не успя да се справи с втората и гейм по-късно Едмънд поведе с 2:1 сета.

В четвъртия сет Едмънд първи стигна до пробив за 3:2, но Димитров показа нерви и успя да изравни резултата още в следващия гейм. Но бе видно, че Едмънд се справяше по-добре на корта в тези минути и логично успя да получи нови две точки за пробив в деветия гейм. Димитров отрази първата от тях, но Едмънд спечели следващото разиграване, за да поведе с 5:4. В заключителния десети гейм на сета Димитров поведе с 30:15, но последваха 3 поредни точки за британеца, който спечели мача и си осигури участие сред най-добрите четирима в турнира.

За място на финала Едмънд ще спори с победителя от двубоя между Рафаел Надал и Марин Чилич.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!