Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров след загубата: Разочарован съм, но Кайл заслужава уважение

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров призна, че е разочарован след отпадането си в четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, но отдаде и заслуженото на съперника си Кайл Едмънд. Поставеният под номер 3 Димитров претърпя поражение с 4:6, 6:3, 3:6, 4:6 от британеца Едмънд, който за първи път в кариерата си достигна до полуфинал в турнирите от Големия шлем.

Нормално е да съм разочарован, но Кайл заслужава уважение. Той си спечели победата, това е. Гледах всичките му мачове тук. Той се справи с много тежки срещи. Жегата не му влияе. Това се видя и днес. Той натискаше, вярваше в ударите си и в играта си. Много добре разчиташе кога трябва да атакува и кога да направи нещо различно. Когато си достигнал до полуфинал в турнир от Шлема, вече всичко е възможно. Зависи колко го искаш. Тези шансове не идват всеки ден, така че, когато ги имаш, трябва да се опиташ да се възползваш максимално. Това е, коментира Димитров.   

Кайл работи толкова здраво в последните месеци. Видял съм го с очите си, играх няколко пъти срещу него. Поемам отговорността за представянето ми и днес. Не мога да кажа точно в какво сбърках, мога да седна и да говоря за всяко мое решение на корта, но сега той заслужава цялото внимание. Той е победителят, заяви Димитров, който през миналия сезон игра полуфинал в Мелбърн.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна