Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата повдигна обвинение срещу чичото на детето, убито от питбул в село Мокрище

| обновено на 30.01.18 в 19:09
Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинение срещу чичото на тригодишното момченце, което беше убито от питбул. Обвинението е за недостатъчен контрол върху кучето. 

Разследващите разполагат с безспорни доказателства, че 35-годишният Димитър е собственик на питбула. Ако бъде признат за виновен, той може да получи до пет години затвор и глоба от десет хиляди лева. Мярката на мъжа беше удължена на 72 часа. Прокуратурата ще настоява да мъ бъде наложен постоянен арест, обясни прокурор Пламен Пантев
Прокуратурата смята, че е налице опасност лицето да извърши престъпление и да се укрие. 

За отглеждането на Тошко се е грижела баба му, а детето ежедневно е било изоставяно без надзор. В деня на инцидента, то е посетило леля си. Близките на детето твърдят, че никой няма вина за трагедията. 
Според директора на областната дирекция по безопасност на храните Петко Митев, кучето е нерегистрирано и е опасно, както и е представлявало здравен риск и преди тази трагедия с детето. 

Прокуратурата отношение към кучето няма - има си служби към общината, която ще прецени, както и си има наредба, според която агресивни животни подлежат на ефтаназия
, отговори прокурорът, както и уточни, че предстои назначаването на нови експертизи по случая, които ще внесат допълнителна яснота в каква насока да се провежда разследването.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна