Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Пасков: Трябва да се съобразяваме с породата на кучето, което вземаме за домашен любимец

Започнахме да бягаме от архаичните мисления, че кучето трябва да бъде някакъв вид СОТ или аларма и да седи в двора. Хората започнаха да се грижат все повече за възпитанието и отглеждането на домашните си любимци. Това каза в интервю за предаването „Преди всички“ актьорът Иван Пасков, който от години тренира кучета.

Нека да кажем, че това не е плюшена играчка и трябва да сме много отговорни, когато избираме куче, когато решаваме да си вземем куче. Много хора ми казват: „Аз нямах време, когато е било нужно да се направи обучението на кучето“. Извинявай, като нямаш - време вземи си рибки. Взимаш едно същество и вече си отговорен за него, както си отговорен за детето си, така си отговорен и за кучето си. Трябва да си дадеш сметка, че има необходимост от разхождане, елементарно възпитание, да не е заплаха за теб, други хора и собствения си живот, обясни той.

Пасков беше категоричен, че не може да се нарочват породи кучета за агресивни: Породната характеристика е една малка част от самото куче и ние сме отговорни да знаем какво си взимаме и при избора си на порода – да се съобразим с темперамента, с породната характеристика.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени