Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вера Немирова постави "Катерина Измайлова" и в Пловдив

| обновено на 03.02.18 в 23:48

Постановката на операта на Дмитрий Шостакович в Русенската опера през 2015 г. донесе на трупата много овации, награди и слава. Вера Немирова, която е следена отблизо от европейската критика заради забележителната си работа на много престижни сцени, постигна отличен резултат с изцяло български състав.

Сега ръководството на Държавна опера - Пловдив също реши да прояви смелостта да добави това взискателно заглавие в афиша си, като заложи на същата режисура и сценография, както и на някои вече опитни изпълнители, но и на собствени сили: диригент-постановчик е Диан Чобанов, художник е Димана Латева, пластиката е дело на Силвия Томова, а диригент на хора е Драгомир Йосифов.

Дни след премиерата на пловдивска сцена режисьорката Вера Немирова сподели впечатленията си от работата с трупата: В Пловдив има един изключителен хор, от който аз останах във възторг, който от първата ни среща работи с огромно желание. Както и певците, които бяха се събрали от двата ни екипа: от русенския - Мария Цветкова, Пламен Бейков, Александър Баранов, по-късно се присъедини и Георгиос Филаделфевс, който също се представи много добре, и към тях - пловдивският състав - Марияна Панова, Димитър Зашев, Михаил Пулиев и Евгени Арабаджиев бяха с изключително голям ентусиазъм и желание в цялото това приключение. На премиерата излезе пловдивският състав с много нови участници в главните роли. Мариана Панова се прероди като актриса и певица в тази екстремна роля, която изисква абсолютно всичко от един изпълнител.

Следващите спектакли на "Катерина Измайлова" от Шостакович включват участие на Мария Цветкова в главната роля на 16 март в Пловдив и гастрол на софийска сцена на 3 май 2018 г.

Чуйте цялото интервю с Вера Немирова в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени