Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антония Григорова: Искам да подобря класирането си в Пьончанг

Снимка: Спортал



Състезателката на ски бягане Антония Григорова иска в Пьончанг да подобри класиранията си от предишните две олимпиади. Това заяви тя на пресконференция в Информационния център София - Европейска столица на спорта.

Ще направя всичко възможно да подобря класиранията си от предишните две олимпиади. Чувствам се в отлична форма и се надявам в Пьончанг да съм във върхова форма, за да дам максимума от себе си, каза Григорова.

Тя разказа за подготовката си и за целите си на предстоящата зимна Олимпиада.

Концентрирам се в свободния стил и ще участвам във всички дисциплини без скиатлона. Това ще бъде трета олимпиада за мен и вече съм с повече опит, но и по-големи са очакванията към мен, каза още Григорова.

Даниела Машова, ръководител Направление "ски бягане" в БФ Ски, даде повече подробности за подготовката и целите на останалите двама български представители в ски бягането - Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов.

Конкуренцията е много силна, ще участват над 300 от най-добрите на планетата и целта ни е класиране в топ 30. Цинзов вече е с огромен опит и се надяваме тази олимпиада да е най-добрата за него, каза още Машова.

Антония Григорова разкри и част от плановете си за лятото, когато отново смята да се отдаде на ултрамаратони и предивзикателства в атаката на нови граници в човешките възможности. За това тя разчита и на биопродукти, осигурени чрез партньорство с водеща търговска верига у нас.

До началото на зимната Олимпиада Григорова ще стартира в Европейското първенство по ски ориентиране, домакин на което е България. Антония ще отпътува за Пьончанг в понеделник, 5 февруари, заедно с останалите двама български олимпийци в ски бягането.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!