Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев ще спази едномесечния срок за назначаване на нов ръководител на НСО

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев заяви, че ще спази едномесечния срок, в който трябва да издаде указ за назначаване на нов ръководител на НСО, след като настоящият Ангел Антонов подаде оставка:

Към НСО трябва да има отговорно отношение. Най-малкото, защото там има отговорни и достойни хора и трябва да се отнасяме подобаващо към тях. Всякакво фриволно тълкуване на законите и всякакви произволни, самодейни предложения, не работят в интерес на държавността. По Закон има ясен срок, той е един месец, в който трябва да издам указ за нов началник на службата и аз ще го спазя. 

Президентът коментира още, че процесът на интеграцията на Западните Балкани трябва много внимателно да се планира:
Не трябва да има празни надежди и празни обещания. Всяка държава трябва да се приеме на базата на своите индивидуални заслуги и ако е изпълнила съответните реформи, но е много важно наистина това, което казва премиерът Борисов, ние да осигурим продължителност на тези приоритети. Аз вече съм планирал среща на президентите. Не само на триото Естония, Австрия и България, но и на Румъния, която поема щафетата след Австрия. Да дадем шанс за повече време за стабилизация, за трайна европейска перспектива на Западните Балкани.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени