Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младият китарист Георги Димитров-Жожо ще свири благотворително в Сити Марк Арт център

Георги Димитров-Жожо
Снимка: БНР/Ани Петрова

Фондация "Йордан Камджалов" и Сити Марк Арт център обединяват усилията си в кампания, която има за цел да се съберат средства за нов концертен роял за тази сравнително нова столична сцена.

На 5 януари от 19 часа рецитал в залата на арт-центъра ще изнесе Георги Димитров-Жожо, стипендиант на фондация "Йордан Камджалов". 17-годишният китарист стана първият носител на учредения през миналата година приз "Олга Камбурова" и вече направи записи в Българското национално радио като част от наградата, която поощрява млади таланти и е част от националните награди "Музикант на годината" на предаването "Алегро виваче" по програма "Хоризонт".

Георги Димитров е носител на многобройни отличия от конкурси у нас и в чужбина, а в момента съчетава обучението си в Националното музикално училище "Любомир Пипков" - София в класа на Цветан Андреев с часове в Университета по изкуствата в Грац, Австрия, при проф. Паоло Пегораро.

Чуйте в звуковия файл интервю с младия китарист и запис от неговото участие в церемонията "Музикант на годината 2016" в зала "България".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна