Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Санчес с първи гол за "Манчестър Юнайтед"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

С голове през втората част "Манчестър Юнайтед" спечели с 2:0 у дома срещу новака "Хъдърсфийлд" в среща от 26-ия кръг на английския шампионат. Алексис Санчес реализира своето първо попадение с екипа на "червените дяволи".

20-кратните шампиони на Англия имаха превъзходство преди почивката, но пропуски пред вратата на гостите направиха Джеси Лингард и Ромелу Лукаку.

Всичко по-интересно на двубоя на "Олд Трафорд" се случи през второто полувреме. В 55-ата минута Хуан Мата центрира към Лукаку и белгийският национал отблизо реализира първото попадение в полза на Юнайтед.

По-добрата игра на водения от мениджъра Жозе Моуриньо състав продължи и в 67-ата минута Санчес беше фаулиран в наказателното поле от Майкъл Хефеле. Чилийският национал стреля слабо от бялата точка и вратарят Джонас Лосъл парира топката, но тя се върна в Санчес и той без проблеми реализира своето първо попадение с екипа на Юнайтед. До края на мача домакините пропуснаха да реализират нови попадения в мрежата на "териерите".

Манчестър Юнайтед заема второто място във Висшата лига с актив от 56 точки, докато Хъдърсфийлд е на предпоследната 19-та позиция със само 24 точки.

В друга среща от кръга Саутхямптън победи драматично с 3:2 при гостуването си на Уест Бромич и се измъкна извън зоната на изпадащите. Голове на Марио Лемина и Джак Стивънс в 40-ата и 43-ата минута направиха пълен обрат, след като Ахмед Хегази беше извел "дроздовете" напред след само четири минути игра.

Джеймс Уорд-Праус реализира третото попадение в полза на "светците" в 55-ата минута, а Хосе Рондон също се разписа за Уест Бромич в 72-ата минута.

След този успех Саутхямптън има актив от 26 точки на 14-то място в класирането, докато Уест Бромич е на последната 20-та позиция със само 20 спечелени точки.

Новакът Брайтън победи с 3:1 у дома Уест Хям и вече има 27 точки на 13-та позиция, а "чуковете" са на 12-то място също с 27 точки. 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени