Валентин Радев: Мутренските времена не се връщат

Валентин Радев
БГНЕС

Мутренските времена не се връщат. Това заяви в интервю за предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт" министърът на вътрешните работи Валентин Радев:

През 2016 година имаше 79 убийства. От тях са разкрити 67. През 2017 година – 95, а от тях са разкрити всички без едно, тоест 94. Виждате как работи полицията. Като министър съм доволен, защото виждам активността, виждам желанието, с което хората работят. Като гражданин искам убийствата веднага да се разкриват, но не стават веднага нещата. Трябва да бъдем перфектни, трябва да намерим доказателства, така че те да издържат. Трябва да се знае, че всеки, който наруши закона, рано или късно ще понесе неговата тежест.

Ще усилим работата на собствената ни лаборатория, добави още Радев:

Ще има преструктуриране в Института по криминалистика. Колегите са много добри, но понякога експертизите са толкова много, че се налага да използваме и частни лаборатории както в случая с шесторното убийство в Нови Искър.

Няма по-добре пазена граница от българската. Такава е оценката на министрите на вътрешните работи в ЕС и това е очевидно, коментира вътрешният министър:

Ние построихме такава механична ограда за близо 30 километра. Сега я насищаме с европейски средства, които използваме за камери, лазери. Днес сутринта дежурният ми докладва: 0 мигранти на вход, 0 мигранти в страната, 0 мигранти на изход, а такъв натиск имаше през 2014, 2015 година.

Цялото интервю с Валентин Радев можете да чуете от звуковия файл.
Още от категорията

Депутатите обсъждат промени в антикорупционния закон и Закона за обществени поръчки

Народното събрание обсъжда първи поправки в наскоро приетия антикорупционен закон. Измененията се наложиха заради изискването на Закона за общинските съветници да подават декларации за несъвместимост, че не са еднолични търговци, съдружници, акционери, членове на управителен, надзорен или контролен съвет на търговско дружество, което има..

обновено на 23.02.18 в 10:33

Росица Димитрова: Трябва да се прилагат санкциите за неподаване на сигнал при знание за нарушение

До 15-и февруари не е подаван нито един официален или анонимен сигнал за насилие или нередности в семейството от "Люлин", където вчера бяха открити трите деца, отглеждани под ключ и не посещавали никога училище. Това заяви в интервю за "Преди всички" заместник социалният министър Росица Димитрова : Това семейство не е било подпомагано..

публикувано на 23.02.18 в 10:18

Съветът за сигурност ще гласува проекторезолюция, изискваща 30-дневно примирие в Сирия

Русия заяви, че иска промени в резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за примирие в Сирия, предаде ВВС. Руският посланик в организацията Василий Небензя призова за "осъществими", а не "популистки" действия: Русия ще продължи да прави всичко възможно за постигането на мир в Сирия и за възстановяване на стабилността в региона на Близкия изток...

публикувано на 23.02.18 в 09:00

П. Бакърджиев за промените в Закона за обществените поръчки: Това е поредното нормотворческо късогледство

Промените в Закона за обществените поръчки, които ще бъдат гледани на първо четен днес в парламента, могат да оскъпят допълнително оградата по границата ни с Турция, каза в интервю за  "Преди всички" Петър Бакърджиев от Института за правни анализи и изследвания.  Измененията позволяват ремонтите по оградата да се договарят с..

публикувано на 23.02.18 в 08:15
Христиан Митев

Законът за противодействие на корупцията има нужда от промени според Обединените патриоти

Промени в антикорупционния закон и в Закона за обществени поръчки ще обсъдят днес депутатите. Вносители са Данаил Кирилов и от ГЕРБ и Христиан Митев от Обединените патриоти. Законът за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество има нужда от промени. Проблемът идва от новите декларации, които общинските..

публикувано на 23.02.18 в 07:48

Сръбският президент Александър Вучич е на посещение у нас

Президентът на Република Сърбия Александър Вучич ще бъде на посещение в  България, по покана на държавния глава Румен Радев . Двамата ще разговарят за европейската интеграция на Сърбия, перспективите пред региона на Западните Балкани, двустранните отношения и по-специално свързаността по общата ни граница. В присъствието на президентите ще бъдат..

публикувано на 23.02.18 в 05:02

Неформална среща на лидерите на ЕС в Брюксел

В Брюксел ще се проведе неформална среща на лидерите на ЕС. В нея ще участва и българският премиер Бойко Борисов.  В поканата до държавните и правителствени ръководители, председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск отбелязва, че ще се обсъждат две основни теми -  новия състав на Европейския парламент след Брекзит и избора на председател на Европейската..

публикувано на 23.02.18 в 04:58