Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Линда Зечири и сестри Стоеви: Ще дадем най-доброто за България, индивидуалностите отпадат – играем за България и за отбора

Снимка: Личен архив

Шест състезателки са включени в женския ни национален  отбор за европейското отборно първенство по бадминтон от 13 до 18 февруари в руския град Казан. Женският ни тим досега има два медала от тези шампионати - бронз през 2014 и сребро през 2016. Целта пред момичетата е достигане до финал.

Вчера у нас да се включат в лагер-сбора се прибраха състезателките, от които всъщност очакваме най-добро представяне - от Индия пристигна Линда Зечири.

До сега съм участвала сама на един турнир. Определено съм доволна от представянето си. В първият кръг победих индийка, която е малко след мен в световната ранглиста, а в оспорван мач след това отпаднах от втората в света и втората на Олимпиадата. В Индия бадминтонът е вторият по популярност спорт. Има страшно много играчи и нивото е страшно високо. Опитът от там е уникален, въпреки че тренирах с европейски. На европейското най-добре е да не отиваме с много големи очаквания. Да се надяваме, че ще можем да защитим медалите  си, но всичко зависи от жребия и от това дали ще излезем първи или втори от групата. Сега се надявам да премина един успешен лагер и трябва да подготвим максимално добре всички дисциплини, заяви специално за предаването „Спорт и музика“ на БНР Линда Зечири.

От Франция пък за лагера си пристигнаха сестрите Стефани и Габриела Стоеви.

Там имахме подготовка с нашият треньор и с клуба. Много тежки тренировки. От днес започва нашият лагер с българския национален отбор. Надявам се да протече много добре този тренировъчен процес до европейското. Надявам се, че всички ще дадем 100 процента и ще можем да защитим медалите от 2016 година. Ние сме във форма и ще дадем най-доброто от себе си за отбора и за България, споделиха сестрите Стефани и Габриела Стоеви за предаването "Спорт и музика".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени