Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София са задържани две момчета - на 18 и 19 години, наемали апартаменти, за да ги обират

Голяма част от извършителите на кражби по домовете в София са "гастрольори" от други места, сочат данните на МВР

| обновено на 06.02.18 в 16:35

Много от извършителите на жилищни обири в столицата идват от други места. Това обяви директорът на СДВР старши комисар Ивайло ИвановДиректорът на полицията в София обясни, че работата на колегите му по разкриването на кражбите в града се затруднява от факта, че част от извършителите не живеят в столицата: 

Проблем са, защото от това страдат гражданите - разкриваемостта не е чак толкова голяма, колкото на нас ни се иска. Проблемът за разкриването на тези престъпления е, че голяма част от извършителите идват от провинцията, извършват ударите и след това си заминават.


19-годишният Емилиян Йорданов и негов приятел на 18 години, които бяха уличени в социалните мрежи, че наемат апартаменти и след това ги обират, са познати на МВР и вече са задържани. Те са се предали по обед в Първо РПУ в София. По случая се води разследване: 

Едното лице е с доста криминални прояви. На територията на няколко районни управления на територията на столицата има материали за него. Той е криминално проявен за кражби, грабежи, обсебване. Свързал се е с колеги в Първо районно и е казал, че ще се предаде там.


Какво трябва да правят жителите на София, за да не станат жертва на кражби: Говорим за повече бдителност и винаги при най-малкото съмнение да бъдат сигнализирани органите на полицията, посочи комисар Иванов. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна