Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненският театър пристига на гастрол в София с пет спектакъла

През последните години стана традиция Варненският драматичен театър „Стоян Бъчваров“ да гостува на софийската публика с най-новите спектакли от репертоара си. Тазгодишният гастрол на трупата започва на 12 февруари с „Хенри IV“ от Луиджи Пирандело, в постановка на Лилия Абаджиева. В ролята на Хенри IV е Стоян Радев.
Хенри на Пирандело не е историческа личност и неслучайно авторът не му дава име, защото Хенри може да бъде всеки от нас. Подобно на героя, който потъва в собствен свят, забравен от най-скъпите на сърцето му хора – приятеля и любимата, всеки избира собственото си бягство от онова, което го кара да се чувства неудовлетворен.
Представлението може да гледате в Народния театър „Иван Вазов“.

На 13 февруари варненската трупа ще играе спектакъла на Стилиян Петров „Месец на село“ от Иван Тургенев. Представлението гостува на сцената на Младежкия театър „Николай Бинев“.

Снимка„Комичната илюзия“ – театрална комедия по Пиер Корней в постановка на Васил Дуев, може да гледате на 14 февруари в театър „Българска армия“.

На 15 февруари в театър „Театро“ ви очаква „Сън“ от Магда Борисоваедин спектакъл за деца от 7 до 107, задължителен за възрастни и препоръчителен за деца, както го определя режисьорът Стоян Радев. „Сън“ ще има три представления в четвъртък – от 11 часа, 14 часа и 18 часа.

Гастролът завършва на 16 февруари с „Приятели“ - постановка на Николай Кенаров по пиесата "Гарфънкъл търси Саймън" на Здрава Каменова и Калин Ангелов. Представлението може да гледате в едно от най-новите театрални пространства в София "I AM STUDIO".
Програмата на гастрола представи в „Артефир“ Даниела Димова - директор на Театрално-музикалния продуцентски център във Варна.
 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна