Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вим Вендерс ще представи лично "Потапяне" на "София филм фест"

Вим Вендерс
Снимка: архив

Вим Вендерс идва на 22-рия "София филм фест" (СФФ) с новия си филм "Потапяне". Емблемата на световното независимо кино ще изнесе майсторски клас и ще представи своя ретроспектива пред българската публика през март.

Вим Вендерс се завръща в България почти 10 години след представянето на филма си "Снимки в Палермо". Президентът на Европейската филмова академия и световен майстор на киното избра столицата на Обединена Европа през първата половина на 2018 г. - София, за да представи амбициозния си проект "Потапяне", който откри 65-ия филмов фестивал в Сан Себастиан.

Продукцията е любовна история, която отвежда зрителя в напълно различните светове на двамата главни герои Даниел Фландърс и Джеймс Мор - в ролите са Алисия Викандер и Джеймс Макавой.

Още шест от най-важните заглавия във филмографията на Вим Вендерс ще могат да видят киноманите през март. Първият е възстановената дигитална версия на отличения със "Златна палма" в Кан "Париж, щата Тексас" (1984). В главните роли блестят напусналият ни наскоро Хари Дийн Стентън и Настася Кински, а автор на забележителната музика е Рай Кудър.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна