Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скиори се забавляват в Париж, но снегът обърка плановете на хиляди

Скиор се спуска на Монмартър в Париж.

Неколцина скиори се спускаха в сряда по улиците на Монмартър в Париж, но иначе снегът създаде проблеми за хиляди пътуващи във Франция, съобщи агенция Франс прес.

Замръзналите пътища бяха необичайно спокойни, след като полицията призова хората да оставят колите си вкъщи заради 12-сантиметровата снежна покривка, натрупала през нощта. В някои предградия и селски райони снегът достигна 20 см.

Хаос настана в обществения транспорт, като някои трамвайни и пътнически жп линии спряха. Не се движеха и почти всички автобуси в столицата, но метрото работеше. Хиляди закъсали шофьори и пътници трябваше да спят в колите си или по гари и летища.

Айфеловата кула за втори ден бе затворена за туристи заради снега, а отменени полети засегнаха пътниците на основни летища.

В сряда вървеше евакуация на най-малко 900 души от около 2000 закъсали през нощта по средата на пътя на магистрала югоизточно от Париж. Това ядоса шофьорите, според които пътят е трябвало да бъде затворен по-рано за движение.

Във вторник вечерта бяха регистрирани общо 740 км задръствания по пътищата.

В отговор на критиките правителствен говорител защити реакцията на правителството, като заяви, че е трудно в 8 часа сутринта да се знае, че пътищата ще бъдат блокирани в 14 часа.

Очаква се температурите да продължат да падат по-късно в сряда и в четвъртък, което ще доведе до замръзване на снега и още по-тежки условия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени