Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаите отново алармират за проблемите с униформите и обувките

Снимка: БГНЕС

Синдикалната федерация на служителите в МВР ще даде специална пресконференция, на която отново ще алармира за проблемите, които полицаите имат с униформите и обувките. В предаването „Преди всички“ зам.-председателят на УС на федерацията Илия Кузманов обясни:

Не търсим конфронтация, а напротив. След постигнатите договорености относно повишаване основните заплати в МВР, ние продължаваме по нашите искания, които бяха 3 и явно са позабравени от обществото. Те бяха за законодателни промени и за повишение качеството на униформеното облекло. Изискванията ни за по-добра функционалност на обувките и униформата е съвсем нормално. Един служител, който не се чувства добре, той е непригоден за работа и не е полезен нито за гражданите, нито за самия себе си.

По думите на му, у нас технологията за производство на тези обувки е изостанала с 20 години, а на някои места дори няма обувки. В пресконференцията ще участват и чужди експерти.

Тук едва ли можем да вменим вина непременно на политическия кабинет. Доста по-надолу са хората, които трябва да се справят с това. ние подхождаме добронамерено, като се опитваме обективно да им покажем къде грешат. Ако те не го разберат, имаме начини да им го докажем и по друг начин. определено е въпрос на пари, но в дългосрочен план инвестицията е много по-малка от тази, която се прави в момента. Ние сме инициатори на уеднаквяване на минималните полицейски стандарти в Европа.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени