Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Истории за лами, змейове и магьосници в „Ранобудно петленце“

БНР Новини
Снимка: pexels

Въобще не можем да си представим как е възможно такова нещо, но в понеделник сутрин, на 12 февруари, точно в 7 без 10 сутринта по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио ще ви запознаем с историята за една ламя, която не искала да яде принцеси.
Ако щете вярвайте, но едно време имало един змей, който можел да бълва огън и да плаши всичко живо, а освен това имал шест крака и носел три чифта обувки. Във вторник сутрин, на 13 февруари, слушайте приказката „Змеят Комодо“ по Доналд Бисет.
Преди много години, далеч на север, живеел един прочут със силата си магьосник, който имал страшно красива дъщеря. И решил да ѝ намери достоен жених. Какво се случило с него ще научите на 14 февруари, в сряда, от приказката „Магьосникът, който се превърнал в лисица“.
Тази седмица детската приказка в четвъртък, на 15 февруари, е „Телефон - марафон“, в която става въпрос за едно много интересно детско изобретение.
Как едно магаре докарало главоболия на съседа ще чуете в петък, на 16 февруари във френската приказка „Магарето на съседа“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна