Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътници мръзнат на летище в Сибир заради Путин

4
Владимир Путин проведе в сряда в Красноярск съвещание за екологичните проблеми на руския град в Сибир.
Снимка: Кремъл

Пътници бяха оставени в сряда при минус 16 градуса два часа в руски самолет с отворени врати на летище в Сибир, където трябвало да кацне президентът Владимир Путин, предаде БГНЕС.

Хората в самолета за Москва се оплакали в социалните медии, че летището „Емеляново“ в Красноярск било блокирано преди пристигането на самолета на Путин, оставяйки ги да мръзнат в самолета.

Властите в провинцията в Русия често прекаляват при подготовката за посещение на Путин, посочва агенция Франс прес, съобщавайки за случилото се.

Според местни медии властите в силно замърсения Красноярск наредили на заводите да намалят емисиите си, за да се изчисти смогът над града преди визитата на Путин.

Казаха, че летището е затворено, защото Путин ще каца. Те затвориха пистата за летищните работници и те не можаха да махнат стълбата, за да бъде затворена вратата на самолета, написа във фейсбук един от пътниците Григорий Скарченко.

Накараха ни да затворим прозореца (сенника) от лявата страна на самолета. Замръзваме и негодуваме, написа в туитър Мария Бистрова - друга от пътниците. Това за сигурността на Путин ли е или за него е неприятно да ни види? Съдейки по условията, е по-скоро последното

Путин, който се очаква да спечели четвърти мандат на президентските избори следващия месец, бе в Красноярск за среща с представители на местната власт и местни бизнес лидери и да участва в разговори за провеждането на международен студентски атлетически конкурс в града.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени