Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Воложанина и Анна Келман ще се борят за квота за младежката олимпиада в художествената гимнастика

Снимка: БФХГ

Татяна Воложанина и Анна Келман ще представят България в квалификационния турнир по художествена гимнастика в Москва за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Надпреварата  е първата за сезона от веригата Гран при. Съставът беше определен след проведеното днес контролно състезание за основния и разширен национален отбор – девойки. Проверката беше спечелена от Воложанина, следвана от Келман.

Третата гимнастичка, която се бореше за място в отбора, Елизабет Йовчева не беше в най-оптималната си форма след прекарано грипно заболяване.

Изборът беше много труден. Бяхме казали на децата, че това контролно е решаващо, защото искахме да знаем кой ще издържи психически. Може добре да тренират, но на състезание да не могат да покажат своя максимум. Много ми е мъчно за Елизабет, че не можа да покаже това, което всички знаем, че може. Тя е лидерът, но за жалост се разболя. Дълго време не тренира и съответно не е все още във формата  в която бихме искали да бъде, за да представи България. За Москва заминават Татяна, която сега се класира първа, и втората Анна Келман, заяви след контролното специално за предаването „На финала“ Силвия Стойнева, старши треньор на националния отбор – девойки.

На контролното състезание присъства и президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева:

Много съм доволна, защото всичките ни съдии, специалисти  и треньори, както и аз самата виждаме, че всеки ден има напредък. Не случайно ги поставихме под сериозно напрежение децата, за да видим кой ще издържи психически. Някои от тях допуснаха груби грешки и независимо от това има огромен напредък. За мен най-важно е класирането на България, сподели Раева.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна