Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приказният филм “Лили Рибката” вече е по кината в цялата страна

Водещата Валерия Николова, децата от филма “Лили Рибката” и Ясен Григоров
Снимка: БНР



Детският приказен филм “Лили Рибката” от петък е по кината в страната, една приказка за отговорни родители и чувствителни деца и история с фантастични герои и любов във всичките ѝ форми. Кинолентата се обръща към децата, но ангажира и възрастните. Той е семеен филм, поставящ въпроси, от чиито отговори се интересуват както съвременните деца, така и техните родители.

Филмът е приказка за необикновено дете, което претърпява чудна трансформация, всеки път щом някой го погледне право в очите. Полагайки усилия да му помогнат, родителите на детето го отвеждат в малко село в околностите на града, в което детето среща връстничката си Лили - внучка на говорещ Японски шаран и дъщеря на цигани-магьосници.
Калин Сърменов, Койна Русевa, Красимира Демирова, Татяна Лолова, Стоян Радев са част от звездния актьорски състав, а в ролите на малките герои са Дарина Досева, Калина Асенова, Боян Григоров, Калоян Минчев.

Заедно с Ясен Григоров, сценарист, режисьор и продуцент на филма, те бяха гости в "Закуска на тревата" по "Хоризонт" с водещ Валерия Николова.

Колко е важно родителите да гледат с любов децата си право в очите и какъв е тайният приятелски ритуал на децата извън снимачната площадка - ще научите от гостуването на младите актьори в БНР.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна