Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светослав Малинов: Реакцията на Валери Симеонов издава дълбок провинциализъм

Снимка: БГНЕС

Скандална и безпрецедентна реакция от страна на български политик. Така определи декларацията на НФСБ, подписана и от вицепремиера Валери Симеонов, към евродепутатът Ска Келер, нейният колега Светослав Малинов. Ще ви припомним, че родните политици настояват за експулсиране на Келер в камионетка до Капъкуле. Подобна реакция е недопустима и тя нанесе големи вреди, категоричен бе пред БНР – Бургас евродепутатът Малинов:

Няколко от най-четените медии в ЕС, включително и в Брюксел, вече излязоха с коментари, които са недвусмислено негативни. Дълбок провинциализъм. Отблъскващо поведение. То, може би, ще донесе симпатии в малка част от български граждани за г-н Симеонов, но това е много тежък удар върху престижа на България и мога да кажа, в случая - лично върху Борисов. Сега част от нашите колеги в ЕП ще открият, че има един такъв дълбоко затънал в национализъм и провинциализъм български политик.

Светослав Малинов подчерта, че евродепутатите, макар и избрани от своите държави, защитават интересите на всички граждани на ЕС. Той бе категоричен, че участието в протести в други страни не е прецедент.

Цялото интервю с него можете да чуете от прикачения файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени