Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ким Чен-ун: Диалогът с Юга е много важен

| обновено на 13.02.18 в 07:28
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че е важно да се поощряват "топлите чувства на помирение и диалог" с Юга след като се срещна със завърналата се от Зимните олимпийски игри в Пьончан севернокорейска делегация, предаде Ройтерс.

Визитата продължи три дни и в нея участва сестрата на севернокорейския лидер - Ким Йо-чен. От името на брат си тя покани южнокорейския президент Мун Дже-ин на среща на високо равнище в Пхенян.

Мун засега не даде отговор на поканата от Пхенян. Той каза, че двете Кореи трябва да създадат условие за среща на своите президенти и призова за бързо подновяване на диалога между Северна Корея и САЩ

Държавната севернокорейска информационна агенция публикува съобщение, в което се казва още, че Ким Чен-ун е определил като "много впечатляващи" усилията на Сеул по приоритизиране на визитата на членовете на Корейската народно-демократична република на зимната олимпиада. Това е първото изявление на севернокорейския лидер във връзка с безпрецедентната визита на делегацията от Пхенян.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени