Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министрите от ЕС обсъждат в София туризма и икономическия растеж

| обновено на 13.02.18 в 09:36

Балканите могат да бъдат представени на китайските  туристи като общ маршрут, каза министърът на туризма Николина Ангелкова преди неформалната среща на ресорните министри от Европа. В индивидуални разговори е обсъдено свързването на всички столици от Балканите с директни авиолинии:

Като Европейски съюз можем да бъдем представени като една дестинация на китайския пазар, включително обсъждаме възможността за създаване на различни лъчове, маршрути. Единият от тях може да бъде т. нар. "Балкански маршрут", който ние да представим за далечния Изток.

Европейският комисар за вътрешния пазар, промишлеността, предприемачеството, малките и средни предприятия Елжбета Биенковска ще участва в срещата на министрите на туризма от страните-членки на Европейския съюз в София.

"Туризъм и икономически растеж" е фокусът на неформалния съвет по проблемите и възможностите пред туристическата индустрия.

Приносът на туризма в икономическия растеж, проблемът от последните години за туризма и сигурността и новите предизвикателства и възможности пред отношенията между Европа и Китай също ще бъдат сред обсъжданите теми.

Министрите ще дискутират и развитието на споделената икономика и свързаността между хората и регионите, както и прилагането на регулаторните политики на ЕС в туризма. Ще бъдат обсъдени и мерки за подобряването на сигурността в курортите.

Събитието е част от календара на Българското европредседателство.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна