Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Световния ден на радиото

Еди Емирян: Радиото става начин на живот

Днес отбелязваме Световния ден на радиото.

Радиото става начин на живот. Това сподели в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Еди Емирян, участвал в създаването на модерното звучене на програма "Хоризонт“ и пръв водещ на някои от емблематичните предавания на радиото:

Радиото не е само говор и музика, то е преди всичко хората, които го правят и там е ключът към успешното радио. Сега не е проблем да се направи едно предаване, седейки в редакцията, без никакви други външни контакти. Работата на действащите журналисти е извън редакцията, тя е сред хората, сред тези, за които радиото говори.

Аз винаги съм се старал да правя радиото, което бих искал да слушам, т.е. да говоря по начин, който предразполага човека срещу мен, който го кара да се включи в диалог с мен по някакъв начин, добави Емирян: 

Искам да слушам радиото, което през усмивка ми казва фактите от деня, което ме кара да мисля за фактите от деня, радиото, което общува с мен. Липсва ми динамиката и усмивката на общуването, липсва ми предразполагането към разговорите.

Цялото интервю с Еди Емирян можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени