Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европа ще гарантира ли бъдещето си, ако запази социалния си модел

Пламен Димитров
Снимка: БГНЕС

Европа трябва да запази социалния си модел, за да гарантира бъдещето си. Това са думи на Димитър Манолов то КТ "Подкрепа“ (преди време той беше домакин на международна конференция, посветена на социалните права на хората в общността). Министърът на труда Бисер Петков заяви, че тези права ще имат приоритетно значение по време на Българското европредседателство.

За мен е важно да започнат да излизат освен доклади за макроикономическите баланси, да излизат доклади и за социалните дисбаланси, които наистина да принуждават цялото общество да бъде активно в изискванията на тези, които управляват, независимо кои са те, поясни в интервю за "Хоризонт" Пламен Димитров, председател на КНСБ:

Ние ще трябва да поискаме европейската политика като цяло, в това число и финансирането, да обръща повече внимание на запълването на финансовите дупки, които се идентифицират в най-бедните или най-непокриващите критериите от социалния стълб държави - членки. Трябва повече средства да бъдат ориентирани от националните бюджети. Това е политическият дебат, който трябва да се сложи на масата.


Цялото интервю с Пламен Димитров можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!