Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 103 години почина дядо Добри

| обновено на 13.02.18 в 17:31
Дядо Добри
Снимка: Евелина Стоянова
На 103 години почина дядо Добри, когото хората наричаха Светеца от Байлово. Дълги години той събираше дарения за православните храмове у нас. Живееше в постройка в двора на църквата в родното си село, а негов приятел бе кметът Бойко Неделчев. Преди 3 години на гости на дядо Добри бе репортерът ни Евелина Стоянова.

Дядо Добри е особен човек, той дарява, знаете го, с мене говори по особен начин, уважава ме, никога не ме е върнал, той разчита на мене, казва ми, на Господа си кръстен и това е.


Каква мъдрост сте запомнили от дядо Добри?


Да вярваме в Бога, да вярваме в доброто, в добрите хора и да правим добрини, защото човек с това се запомня, с добрите си дела.

В предаването "Нещо повече" отец Ангел Ангелов, предстоятел на столичния храм "Св. София", си спомни за дядо Добри:

Дядо Добри беше изключително вярващ човек, носеше своето богословие. И да не беше влязъл в учението на църквата, неговото богословие беше много вярно, защото всичко това беше постигнал чрез вярата си, която е много силна. Беше изключително скромен. На този свят гледаше по особен начин, стремежът му беше към другия, небесния град. Това беше дядо Добри – скромност, много вяра и много любов.


Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени