Да се уеднакви или усредни цената на водата в България, предложиха граждани на Добрич

Снимка: БГНЕС

Да се уеднакви или усредни цената на водата в България, предложиха граждани на Добрич по време на обществено обсъждане по проблемите на местното ВиК дружество. Срещата беше предизвикана от протестите в областта срещу повишаването на цената въпреки влошаващото се качество на услугата.

На срещата присъства и заместник-министърът на регионалното развитие Малина Крумова.

По думите на архитект Емилия Добрева от Добрич, единствено чрез уеднаквяването на цената на водата в България могат да бъдат решени проблемите на изпадналите във финансов колапс ВиК дружества, каквото е местното.

Защото Добруджа няма никаква вина за това, че добива вода по подобен начин.

Заместник-министър Крумова заяви, че позицията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството по въпроса е положителна и добави:

Считам, че това е правилният подход и солидарният принцип, защото водата е държавна ценност, трябва да бъде еднаква за всички. Не може физическите и икономическите обстоятелства на територията на един регион да определят достъпа на хората до вода.

Още от категорията

БНР организира дискусия по повод изборите за Евроопейски парламент догодина

Българското национално радио организира дискусия, посветена на предстоящите догодина избори за Европейски парламент.  Визията за бъдещето на Европейския съюз, предизвикателствата и политическите трансформации ще обсъдят в Студио 2 на националното радио евродепутатите Андрей Ковачев от ЕНП,  Момчил Неков - член на групата на Прогресивния алианс на..

публикувано на 16.11.18 в 05:09
Къща-музей П.К.Яворов

Отварят офертите за пропдажбата на къщата на Яворов

Днес ще бъдат отворени офертите за продажба на къщата на Яворов.  Частен съдебен изпълнител я предложи на търг заради неуредени финансови отношения на сегашния й собственик. Досега е известно, че трима души, освен общината са проявили интерес. Но не е ясно колко души са подали документи за търга.  Преди месец общината заяви намерение или те, или..

публикувано на 16.11.18 в 05:06

Военните формирования в страната имат Ден на отворените врати

Военните формирования в страната обявяват Ден на отворените врати. Той ще започне в 10 часа, а поводът е 133-ата годишнина от Сръбско-българската война, която се смята и за началото на най-многобройния вид войски.  За празника във Военна академия "Георги Стойков Раковски"  от 10 часа ще се проведе тържествено събрание-концерт. На него ще присъства..

публикувано на 16.11.18 в 05:04

Операторът на русенското сметище беше глобен с 1 500 лева

Глоба от 1 500 лева е наложена на оператора на русенското сметище за това, че е допуснал да възникне пожарът на 3-и ноември и по този начин е бил замърсен въздухът на Русе. Този пожар стана повод за протести сред русенци за чист въздух миналата събота. Операторът депото фирма "Берос" ООД е с наложена глоба от 1 500 лева от страна на общината,..

публикувано на 16.11.18 в 04:36

В община Кюстендил са готови с оперативно-авариен план за зимното обезпечаване на населените места

Изграден е оперативно-авариен план за зимното обезпечаване на населените места в община Кюстендил. Това стана ясно на среща с кметовете на 70-те села в района.  Зимното поддържане ще струва на общината около 450 хиляди лева, предвидени са и 25 хиляди лева за извънредни случаи и при непредвидени ситуации.  Определена е фирма, която ще почиства и..

публикувано на 16.11.18 в 04:20

Хиляди протестираха в Прага срещу премиера Андрей Бабиш

Хиляди хора протестираха в Прага срещу премиера на Чехия Андрей Бабиш, след като по-рано тази седмица се появиха обвинения срещу него за отвличане и корупция, предадоха ДПА и ТАСС. Протестиращите призоваха Бабиш да се оттегли. Те скандираха "Оставка" и "Не на Бабиш". Протестът включваше и музикални изпълнения. Според чешки медии синът на Бабиш твърди,..

публикувано на 16.11.18 в 02:18

Полицаи от Кресна и Сандански разкриха наркооранжерия, откриха и още 11 килограма сух канабис

Над 11 килограма сух канабис и голяма наркооранжерия бяха разкрити при специализирана полицейска акция в Сандански и Кресна. Има арестувани. В рамките на полицейската операция срещу производството и разпространението на наркотици служители от управлението в Сандански са спрели за проверка лек автомобил, управляван от 50-годишен мъж от Бургас. При..

публикувано на 16.11.18 в 01:41