България и Турция ще привличат посетители със съвместни туристически пакети

Снимка: архив

Министрите на туризма на България и Турция са договорили условията за създаване на съвместни туристически пакети на двете страни. 

За целта ще бъде създадена българо-турска работна група, съобщи турският министър Нуман Куртулмуш, който бе у нас на двудневно посещение по повод неформалната среща на ресорните министри от Европейския съюз.

Необходимо е да продължим сътрудничеството си в областта на туризма и на културата. Ако увеличим обмена на културните мероприятия, при културното наследство което имаме, това несъмнено ще има ефект и върху развитието на туризма“, подчерта Нуман Куртулмуш.

С министъра на културата Боил Банов е постигната  договорка за подписване на два документа - протокол за двустранно изграждане на културни центрове в двете страни и споразумение за опазване на недвижимото културно наследство, допълни турският министър.

Още от категорията

БНБ даде предварително одобрение за сделката между ДСК и "Сосиете Женерал Експресбанк"

Тя беше обявена още през август, но се очакваха всички регулаторни разрешения. "Сосиете Женерал Експресбанк" ще стане дъщерна на ДСК. Цената за поредното сливане в банковия ни сектор не се съобщава. ДСК в момента е втората по големина банка в България и е една от шестте, които ще бъдат проверени от Европейската централна банка за качество на..

публикувано на 14.11.18 в 23:33

БНБ даде предварително одобрение за сделката между ДСК и Сосиете Женерал Експресбанк

БНБ даде предварително одобрение за сделката между ДСК и Сосиете Женерал Експресбанк, съобщиха от Централната банка. Придобиването беше анонсирано още през август, но се очакваха всички регулаторни разрешения. Сосиете ще стане дъщерна на ДСК. Цената на сделката не се съобщава. Това е поредното сливане в банковия сектор. ДСК в момента е втората по..

публикувано на 14.11.18 в 19:55

В БДЖ не достигат пътнически влакове

В БДЖ не достигат пътнически влакове, обяви министърът на транспорта Росен Желязков. Пред парламентарната транспортна комисия той даде подробности за състоянието на компанията.  "БДЖ - Пътнически превози" разполага с 289 локомотивни мотрисни влакове, от тях 95 са изведени в изолация, а 42 в момента са в ремонт. 30 електрически мотрисни влакове са в..

обновено на 14.11.18 в 18:49

Предпазлив позитивен старт на Уолстрийт след отскок на петролните цени и очаквано повишаване на инфлацията в САЩ

В сряда търговията на Уолстрийт стартира на зелена територия благодарение на отскок на петролните фючърси с над 2%, което допринася за поскъпване на акциите на енергийните компании. В същото време инвеститорите не бяха впечатлени от нарастването на потребителската инфлация в САЩ през октомври, тъй като то беше в рамките на очакваното и сякаш..

публикувано на 14.11.18 в 17:35

Проф. Д. Минев: Необходими са промени в данъчните закони, които да отговарят на разпределението на доходите

Не е много разбираемо защо правителството не се опитва да отговори по-активно, както и да внасят по-активни подобрения в живота на хората, а се правят опити за дискредитиране на протестите. Това каза в интервю за "Нещо повече" професор Духомир Минев от Европейска антибедност мрежа в коментар на протестите, провеждащи се в последните дни в..

публикувано на 14.11.18 в 17:14

Очаквано нарастване на потребителската инфлация в САЩ през октомври

През октомври потребителската инфлация в САЩ се повиши на месечна база с най-силно темпо от началото на годината в резултат на растящи цени на бензина, на наемите и на автомобилите втора употреба, показват данни на Департамента по труда. Индексът на потребителските цени (CPI) нарасна през миналия месец с 0,3% спрямо септември, когато се..

публикувано на 14.11.18 в 16:27

МАЕ: Рекордните петролни добиви в САЩ, Русия и Саудитска Арабия надвишават значително глобалното потребление

САЩ, Русия и Саудитска Арабия изпомпват суров петрол в рекордни нива, което води до глобално предлагане, надвишаващо значително търсенето, съобщи в сряда Международната агенция по енергетика (МАЕ). В последния си редовен месечен доклад базираната в Париж организация посочи, че производството на петрол от трите най-големи производители в световен..

публикувано на 14.11.18 в 15:07