България и Турция ще привличат посетители със съвместни туристически пакети

Снимка: архив

Министрите на туризма на България и Турция са договорили условията за създаване на съвместни туристически пакети на двете страни. 

За целта ще бъде създадена българо-турска работна група, съобщи турският министър Нуман Куртулмуш, който бе у нас на двудневно посещение по повод неформалната среща на ресорните министри от Европейския съюз.

Необходимо е да продължим сътрудничеството си в областта на туризма и на културата. Ако увеличим обмена на културните мероприятия, при културното наследство което имаме, това несъмнено ще има ефект и върху развитието на туризма“, подчерта Нуман Куртулмуш.

С министъра на културата Боил Банов е постигната  договорка за подписване на два документа - протокол за двустранно изграждане на културни центрове в двете страни и споразумение за опазване на недвижимото културно наследство, допълни турският министър.

Още от категорията

Низходяща ревизия на данните за британския икономически растеж в края на 2017 година

В края на 2017-а година британската икономика нарасна с по-слабо от първоначалната оценка темпо, като за цялата изминала година икономката на Обединеното кралство отбеляза най-слабата си експанзия от 2012-а насам въпреки набиращият скорост растеж в световен план, показват низходящо ревизирани данни на официалната британска статистика ONS...

публикувано на 22.02.18 в 12:59

По-рязко от очакваното избледняване на бизнес еуфорията в Германия през февруари

Бизнес доверието в Германия отбеляза през февруари малко по-рязко от очакваното отстъпление от рекордния връх, достигнат в началото на годината, показва последно проучване на немския институт Ifo, което обаче все още предполага, че водещата европейска икономика е на път да отбележи нов солиден растеж и през първото тримесечие на настоящата..

публикувано на 22.02.18 в 12:06

Гръцките държавни облигации поскъпват, след като "Мудис" повиши кредитния рейтинг на страната

Агенция "Мудис" повиши в сряда вечерта дългосрочния кредитен рейтинг на Гърция с два пункта до "В3" от "Саа2" и запази позитивна перспектива, тъй като вярва, че страната ще приключи успешно своята трета спасителна финансова програма и ще успее да се върна на пътя на самофинансиране на дълговите пазари. Кредитната агенция също така отбеляза,..

публикувано на 22.02.18 в 11:36

Достъпно обучение за кредити, банки, криптовалута за учениците до края на април

Висшето училище по застраховане и финанси започва безплатна Финансова академия за ученици между 10 и 12 клас. Образователните уроци, които ще се провеждат в сградата на университета, започват на 22 февруари и ще продължат до края на април. Целта им е да дадат възможност на учениците да се запознаят още на гимназиален етап с важни елементи от..

публикувано на 22.02.18 в 11:34

Отслабване на позитивните бизнес нагласи във Франция през февруари

През февруари общото бизнес доверие във Франция отбелязва известно влошаване за втори пореден месец, но оставане недалеч от неговия 10-годишен връх от декември 2017-а година, показват данни на официалната френска статистика Insee. Индексът, измерващ общия бизнес климат във втората по сила икономика на еврозоната, се понижи през февруари до..

публикувано на 22.02.18 в 11:06

Висш германски съд решава в четвъртък съдбата на 15 милиона дизелови автомобили в страната

Най-висшият административен съд на Германия в Лайпциг ще решава в четвъртък съдбата на 15 милиона дизелови автомобили в страната, като се произнесе по въпроса дали градовете на най-големия европейски пазар на автомобили могат да забранят моторните превозни средства, които силно замърсяват околната среда, съобщава агенция Ройтерс. Автомобилите..

публикувано на 22.02.18 в 09:57

Активите на инвестиционните фондове в България достигат 3,5 млрд. лева в края на 2017-а

Към края на 2017 г. активите, управлявани от местните и чуждестранните инвестиционни фондове, които осъществяват дейност в България, възлизат на 3 573 млн. лева, съобщава БНБ.  Техният размер нараства на годишна база с 25.3 на сто. Като процент от Брутния вътрешен продукт общият размер на активите на местните и чуждестранните инвестиционни фондове към..

публикувано на 22.02.18 в 09:36